Haber Foto Galeri

Çayeli'ni heyecanlandıran proje ihaleye çıkıyor!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan Çayeli balıkçı barınağının onarımı gerçekleştirilecek.

Abone Ol

760 metre ana mendirek, 160 metre tali mendirek ve -3 metre derinliğe sahip 2 adet rıhtımın bulunduğu Çayeli balıkçı barınağı onarılması için ihaleye çıkıyor.

145 adet balıkçı barınağının bulunduğu limanın ana mendireğinde uzun yıllardır meydana gelen hasarlar, her geçen gün artmaya devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (UAB), Altyapı Genel Müdürlüğü tarafından 23 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan ihale kapsamında, balıkçı barınağının ana mendireğinin tamamı onarılackak, ve çevresel düzenlemeler yapılacak.

UAB'nin söz konusu projenin bedelini 140 Milyon TL olarak belirlediği öğrenildi.

- Onarımı yapılan dolgu imar planı içerisinde yer alıyor Bilindiği üzere dönemin belediye başkanı Rıza Çakır önderliğinde, Çayeli Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan dolgu imar planı, 4 Eylül 2012 tarihinde belediye meclisinde kabul edilerek, 19 Haziran 2013 tarihinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanmıştı.

23 Aralık 2013 – 22 Ocak 2014 tarihleri arasında Rize Valiliği Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nde ilan edilen 240 dönümlük imar planının dönemin belediye yetkilileri tarafından özel ilgi gösterilerek onaydan geçirilmesi, o dönemde Çayelili vatandaşları sevindirmişti.

Çayeli ilçesinde bulunan Büyükdere ile Aşıklar deresi arasındaki alanın onaylanan imar planı sonrasında bu alana yapılacak olan dolgu konusunda uzun yıllar girişimde bulunulmadı.

- AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alıyordu 13 Şubat 2019 tarihinde dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Çayeli Belediye Başkan adayı olan Mustafa Baltacı'ya destek için Çayeli ilçesine gelmişti.

Bakan Cahit Turan tarafından Çayeli Kaymakamlığı’nın sahil kısmını gören balkonundan söz konusu bölgenin incelemesi yapılmış, imar planı onaylanmış olan dolgu planı projesi AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer almıştı.

2019 yerel seçimleri için hazırlanan proje 3 etaptan oluşuyordu ve ilk etabında Büyükdere ile Çayeli limanı arasında galericiler sitesi yapılması hedefleniyordu.

AK Parti Çayeli Belediye Başkan Aday Adayı ve geçmiş dönem AK Parti Çayeli İlçe Başkanı İshak Karahan, balıkçı barınağının onarımı hakkında açıklamalarda bulundu. Başka Karahan açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Çayeli için teşkilatımız ile birlikte yıllardır vermiş olduğumuz mücadeleler geçte olsa sonuç vermeye devam ediyor! “Çayeli Limanı Bakım ve Onarım İhalesi” Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Altyapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından 23.11.2023 tarihinde yapılıyor. Yaklaşık bedeli 150 Milyon TL olan böylesine büyük bir yatırımın ilçemize kazandırılması sürecinde başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen tüm siyasi büyüklerimize, projenin hazırlanması ve ihale sürecine getirilmesinde gayret gösteren bürokratlarımıza, birlikte görev yapmış olduğumuz tüm teşkilat mensubu kardeşlerime ve de süreci başından bu yana titizlikle takip eden SS.Çayeli Yenipazar Su Ürünleri Koop. Başkanı Erdem Yazıcı kardeşime şükranlarımı sunarım. İlçemize hayırlı ve uğurlu olsun."