Haber Foto Galeri

Bir İhtimal Daha Yoktu!.. Ajans53 GYY Selim Denizalp'in kaleminden...

Abone Ol

Lig sonuncusu Çaykur Rizespor evinde oynadığı en yakın takipçisi konumunda yer alan Kasımpaşa maçına “bir ihtimal daha yok” başlık altında 3 puana kilitlenerek çıkmıştı.

İlk 10 dakika sonunda sol bek Cemali ceza sahası dışından mükemmele yakın vurdu ve tabelada 1 – 0 lık üstünlüğü de yakaladık ama gel gör ki ilk yarı boyunca bizim adımıza özellikle Kasımpaşa takımının hücumda kaptırdıkları topları bir türlü olgun kontratağa dönüştüremedik.

Bunda en büyük zayıf halka ise kendisinde çok şey beklenen Boldrin’di. Brezilyalı 10 numara hala G.Saray maçında kaçırdığı penaltının etkisinde, ayağına aldığı her topu neredeyse ezdi, bir türlü ne zamanında final pasını attı ne de kaleyi yokladı. Hal böyle olunca ilk 45’de 1 – 0 ın üstüne yattık ve soyunma odasına gittik.

İkinci devre konuk takım Kasımpaşa orta sahada temaslı oyunu seçti. Özellikle orta sahada sert futbolla dönen topları aldı ve pozisyon üstüne pozisyon bataklığına çevirdiler bizim ceza sahasını. O olmadı, bu olmadı derken hiç olmadık pozisyonda bir türlü uzaklaştırmadığımız top Kasımpaşa’nın gurbetçi forveti Umut’un ayakları buluştu bizde de Umar gereksiz bir müdahalesi ile yerde kaldı.

Maçın hakemi Hüseyin Göçek var uyarısı ile bir şeyler aradı ama elle teması görmeyerek ayağa müdahaleye penaltı noktasını göstererek maça eşitliği sağlamasını bildi..

Beraberlik golü sonrası bizim adımıza neredeyse ölüm kalım maçı Kasımpaşa forveti ile kalecimiz Gökhan arasında geçti desem yalan olmaz. Gökhan birçok pozisyonda Kasımpaşalılara “dur” dedi. Bu bizim adımıza ne kadar şans desem inanmayın. Kadron bu. Bu kadar basit ve bireysel hata bu takım kaldırmaz.

Son dakika içinde Milyon avroluk bebek Remy’nin altı pastan dışarı attığı top “bu iş buraya kadar” dediğimiz andı ama maç boyunca Kasımpaşa takımının yere yattıkları dakikalara bir ilave daha eden hakem Göçek , o uzatma dakikası içinde Remy’nin kaleciden dönen yumuşak vuruşuna çok iyi yerinde takip eden kaptan Selim Ay ile aylar sonra 3 puana ulaşmışını bildi ve Rizespor camiası derin bir “oh” çekti. Zaten kazanmaktan başka çaremizde yoktu ve ilk kez şans bizden yana güldü.

Hamza hocanın işi kolay değil. Haftalardır mental olarak yorgun olan sözde kaliteli ayakları ayağa kaldırmak kolay olmayacak. Topun gerisinde çok adamlı iyi savunma yapmadıktan sonra, yakaladığın kontraları hovardaca harcadığın sürece, ortadan pas trafiğin ,kanatların üretkenliği olmadığı sürece bu takım okumaz.

Hamza hoca ve ekibi bunları ilk yarının sonuna kadar ne kadar yapar, öğrencileri bize ne kadar gösterir?. İşimiz zor .. İnşallah Hamza hoca ile oyuncuların performansı ilerler diyelim, futbol şansı yanımızda olur diyelim, hakem şansını da es geçmeyelim!..

Bu maçın kısa bir özeti ve gelecek adına uyarı niteliğimde sözlerim bunlar. Rizespor bu kadro yapısı ile aylardır yazdığım gibi işi çok ama çok zor. İlk devre ne alırsan kardır hesabı altında maçları tamamlayacağız. Rizespor kulübü A.Ş döneminde Ankara endeksli hoca ile her zaman taraftarına kısmen eziyet dolu günler çektirdi. Bu senede böyle oldu. Allah Rizeliye sabır versin bu 3 puan kimseyi kandırmasın, yol uzun ve dikenli, her şeye hazırlıklı olalım..