Haber Foto Galeri

Başkan Çiftçi'den sert yorum: “Yapmasak daha mı iyiydi? Bizden öncekiler 15 yılda yapmadı!”

Abone Ol

Çayeli Belediyesi’nin güzelleştirme dokunuşları sürüyor.

Kırık dökük ve ömrünü tamamlamış olan eski betonarme direkleri kaldırtan Çayeli Belediyesi, kent estetiğine güzellik katacak olan dekoratif ışıklandırmaları yerleştirmeye başladı.

Kentin batı girişinden başlanan dekoratif aydınlatma çalışmaları, Madenli kavşağına kadar ilerledi.

- Kamu zararı ve israfı yok Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından tek tip direklerin yapının ardından, Çayeli Belediyesi tarafından söz konusu direklerin dekoratif direklerle değiştirilmesi bazı vatandaşlar tarafından ‘kamu zararı’ yorumuyla eleştirilmişti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, yapılan işlerde bir kamu zararı olmadığı, söz konusu tek tip direklerin Ardeşen ilçesindeki aydınlatma altyapısında kullanılacağını ifade etti.

Başkan Çiftçi açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “TEDAŞ, aydınlatma altyapı işini müteahhitte veriyor. Müteahhit projede bu tek tip direkleri kullanmak zorunda. Bir yıl geçtikten sonra kesin kabul ile TEDAŞ işi teslim alıyor ve isteyen belediyeler ile protokol yapıyor. Belediye de istediği modelde dekoratif direkler ile değiştiriyor. Yani ortada bir kamu zararı ve israfı yok. Buradan sökülen direkler Ardeşen’de aydınlatma altyapısı için kullanılacak.

Söz konusu dekoratif direk çalışmaları Çayeli Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından paylaşıldı.

Paylaşıma yorum yapan bir vatandaş, çalışmaların seçim yaklaşınca başladığını ifade etti.

Yoruma cevap veren Başkan Çiftçi şu ifadeleri kullandı: “İki yıl pandemi ve 3 doğal afet yaşamışız. Onca borcu ödeyip, onca iş makinesi almışız. Buda seçime yakın olmuş, ne yapalım? Yapmasak daha mı iyiydi? Bizden öncekiler 15 yılda yapamadı…”