Trendyol Süper Lig'de nefes kesen şampiyonluk yarışında Fenerbahçe, kritik bir viraja giriyor. Galatasaray'ın 6 puan gerisinde bulunan sarı-lacivertliler, 36. haftada Mondihome Kayserispor'u Ülker Stadyumu'nda konuk edecek. Kanarya, zorlu mücadeleyi kazanarak hem şampiyonluk umutlarını canlı tutmak hem de ezeli rakibinin olası bir şampiyonluk kutlamasını ertelemek istiyor. Fenerbahçe Kayserispor ilk 11 maç kadrosu ile birlikte FB Kayseri maçı hangi kanalda, saat kaçta merakla araştırılıyor.

Sarı-lacivertliler son haftalarda yaşadığı puan kayıplarıyla şampiyonluk yarışında yara almış durumda. Konyaspor beraberliğinin ardından taraftarının önünde mutlak galibiyet hedefleyen Fenerbahçe, Kayserispor engelini aşarak hem moral depolamak hem de Galatasaray'ın puan kaybetmesini beklemek istiyor. Gözler, bu kritik mücadelede Dzeko, Szymanski, Tadic gibi yıldız isimlerin performansında olacak.

Fenerbahçe Kayserispor maçı hangi kanalda, saat kaçta?

Fenerbahçe - Kayserispor mücadelesi, 12 Mayıs Pazar günü saat 19:00'da Ülker Stadyumu'nda başlayacak. Futbolseverler bu nefes kesen mücadeleyi beIN Sports 2 ekranlarından canlı olarak takip edebilecekler. Maçın hakemi ise Direnç Tonusluoğlu olacak.

Fenerbahçe'nin puan kaybına tahammülü kalmayan bu kritik mücadele, şampiyonluk yarışının kaderini belirleyecek maçlardan biri olacak. Hem taraftarlar hem de futbolseverler, bu heyecan dolu 90 dakikayı soluksuz izleyecek.260 134519 7 166408Faff38E5

MUHTEMEL 11'LER

Fenerbahçe: Livakovic, Ferdi, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, Krunic, Fred, Szymanski, Cengiz, Tadic, Dzeko

Kayserispor: Bilal, Gökhan, Kolovetsios, Arif, Carole, Kartal, Shukurov, Bourabia, Boa Morte, Cardoso, Nazon

Kart Cezaları ve Sakatlıklar Fenerbahçe'yi Zorluyor

Fenerbahçe cephesinde kart cezalısı Mert Müldür forma giyemeyecek. Ayrıca İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek ve Bright Osayi-Samuel sakatlıkları nedeniyle karşılaşmada yer alamayacaklar. Sarı-lacivertlilerde Cengiz Ünder, Edin Dzeko, Rodrigo Becao, Dusan Tadic, Ferdi Kadıoğlu ve Michy Batshuayi kart görmeleri durumunda Galatasaray derbisinde takımlarını yalnız bırakacaklar.

Kayserispor Deplasmandan Puanla Dönmek İstiyor

Burak Yılmaz yönetimindeki Kayserispor ise Fenerbahçe deplasmanından puan ya da puanlarla dönerek düşme hattıyla arasındaki farkı açmayı hedefliyor. Ligde oynadığı son 5 maçta sadece 1 galibiyet alan Kayserispor, zorlu Fenerbahçe deplasmanında sürpriz peşinde olacak.

Kritik Hafta Fenerbahçe İçin Büyük Önem Taşıyor

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Kayserispor maçını mutlaka kazanarak Galatasaray'ın puan kaybetmesini bekleyecek. Rakibinin 6 puan gerisinde bulunan Fenerbahçe, 37. haftada Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Kritik hafta, Fenerbahçe'nin şampiyonluk hayallerini son 2 haftaya taşıyabilmesi için büyük önem taşıyor.

Fenerbahçe, bu sezon ligde oynadığı 35 maçta 28 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 89 kez sarsarken kalesinde 31 gol gördü. Sarı-lacivertliler, ligde oynadığı son 5 karşılaşmada 3 galibiyet ve 2 beraberlik aldı.

Kayserispor ise bu sezon 35 haftada 11 galibiyet, 11 beraberlik ve 13 mağlubiyet aldı. Kırmızı-sarılılar, 41 puanla 13. sırada yer alıyor. Kayserispor, ligin son iki haftasında Konyaspor ve Sivasspor ile karşı karşıya gelecek.

Kaynak: Haber Merkezi