Bölgemiz futbolunda ve özellikle futbolun kökeni kabul edilen amatör   futbol kulüplerinin durumları etnik yapılarının iyi olmadığı açıkça görülmektedir. Futbolda milyon dolarların uçuştuğu günümüzde, amatör kulüplerin maddi açıdan imkansız durumda olduklarını, ne yazık ki sporun üst düzey yöneticilerinin amatör kulüpleri  gözarde etmeleri üzüntü vermektedir.

 

Bölgemizde ki amatör kuluplerimize baktığımızda sadece belediye ismini taşıyan kuluplerin bütçeleri ve imkanları ile ilçe takımlarının imkanlarının diğerlerine nazaran biraz daha iyi durumda olduğunu görmekteyiz. Diğer taraftan sadece spora ve futbola gönül vererek bu işi sırtlayan kişilerin taşımasıyla futbolumuzun nereye kadar gideceği kısıtlı bütçelerle yürüyemeyeceği açıkça görülmektedir.

 

Üst düzey liglerdeki kulüplerimizin yurt dışında kamp yaptıkları kasaba  ve köy ve diğer yerlerdeki sportif tesislerini ülkemiz futbolunu yöneten idareciler örnek almıyor mu? Memleketlerini en uc köşelerinde bile bizim takımlarımıza kamp yapma imkanı sağlayan tesisleri olduğu ve o bölge sporunun da amatör liglerde mücadele etmesini gördükten sonra, bizim amatör spor külüplerimiz durumunu konuşmaya bile değmiyeceğini düşünüyorum.

 

İleriki yazılarımda amatör kulüplerimizi içeren değerlendirmelerimi yazacağımı şimdiden bildirmek isteyerek bir örnek vermek istiyorum. Bu hafata Rize birinci amatör liginde mücadele eden Çayelispor ve Çorapçılarspor takımları arasında oynanan maç esnasında Çorapçılarspor takımında sakatlanan bir oyuncunun ayağa kalkamayıp sedyelen dişarı alınması gerektiği fakat sahada SEDYE’nin olmayışı nedeniyle takım arkadaşı kucağına alıp dişarı taşıması herşeyi gözler önüne sermiştir.

 

Birtaraftan bu imkansılıklar yaşanırken diğer taraftan Paparazi Hiddinkler milyon Eurolarla ülkemizde antrenörlük yapması, aynı şekilde yabancı oyunculara verilen onca yüklü paralar amatör takımların önünü tamamen kesmiştir.Bu imkansızlıklarla hala ülke futboluna sporcu yetiştiren amatör kulüp idarecilerini kutlamak gerek. Eğer hala altyapı deniliyorsa, denilince de akıllara amatör geliyorsa, ülkemizde de amatör kulüpler birazcıkta olsa varsa tebrik ediyoruz. Utanacak birileri varsa amatörlerin sırtından rant elde eden ülke futbolunu önde gelen idarecileridir.

 

Bu gün Çayeli İlçe maçında stadda sedye yoksa kimbilir belde mahalle takımların spor tesisleri kalelerinde file de yoktur. Spor kardeşlik ve gençliğin var olmasıysa, imkanlarıda geleceğin sporcuları için bölge, belde ve mahalle amatör kulüplerine kullanmak gerekmez mi?

 

Bu hafta oynanan maçlarda İlçemizi temsil eden Madenlispor ve Çayelispor’umuzu aldıkları farklı galibiyetlerden dolayı da tebrik ediyoruz.