Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) öğrencileri, uluslararası arenada önemli bir başarıya imza attı. Huawei ve UNESCO Küresel Eğitim Koalisyonu iş birliğiyle düzenlenen Huawei ICT Innovation 2023-2024 Avrupa Finali'nde büyük bir zafer kazandılar. Bu başarı, ETÜ'nün inovasyon ve teknoloji alanındaki liderliğini bir kez daha kanıtladı.

Avrupa'nın Zirvesinde ETÜ İmzası

ETÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Merve Yıldırım'ın rehberliğinde büyük bir başarı elde etti. Türkiye Finalinde gösterdikleri üstün performansla Avrupa Finali'ne katılma hakkı kazanan Mehmet Emin Bastem ve Kadirhan Özdemir'den oluşan "Computing" ekibi, tüm rakiplerini geride bırakarak Avrupa birinciliğine ulaştı. İnovasyon alanında ise Kübra Keskin, İlayda Ayvaz ve Meryem Yazıcı'nın oluşturduğu "ETUAIgronomists" takımı, güçlü rakipleri Yunanistan ve İspanya'yı mağlup ederek ikincilik ödülünün sahibi oldu.

Ülkemizi Dünya Sahnesinde Temsil Etme Gururu

ETÜ'nün parlak öğrencileri, elde ettikleri bu önemli başarıyla birlikte, ülkemizi Çin'de düzenlenecek olan Dünya Finali'nde temsil etme hakkı kazandı. Ödüller, 24 Nisan'da İstanbul'da düzenlenecek törende Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu tarafından takdim edilecek. Bu özel an, ETÜ'nün uluslararası alandaki başarısını taçlandıracak.

Gönüllü öğrencilerin renklendirdiği boya kovaları yurt bahçelerini süslüyor Gönüllü öğrencilerin renklendirdiği boya kovaları yurt bahçelerini süslüyor

ETÜ Rektörü'nden Gurur Dolu Mesajlar

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Avrupa Finali'nde yarışan ve üstün başarı gösteren öğrencileri tebrik ederek, öğrencilerin bu süreçte sadece rakipleriyle değil, stres ve heyecan ile de başarıyla mücadele ettiğini vurguladı. Rektör Çakmak, Mehmet ve Kadirhan'ın Dünya Finali'nde de ETÜ'yü ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine olan inancını dile getirdi ve öğrencilere başarılar diledi.

Kaynak: Haber Merkezi