Erzurum, 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapıyor. Oyunların açılış töreni, Erzurum Kazım Karabekir Stadyumu'nda gerçekleşti.

Törene Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Mehmet Mücahit Korkut, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende bir konuşma yapan Vali Çiftçi, Erzurum'un sporun dilini en iyi kavrayan şehirlerden biri olduğunu söyledi. Çiftçi, "Bugüne kadar 2011 Üniversiade, 2017 EYOF Kış Spor Oyunları başta olmak üzere ulusal, uluslararası birçok spor organizasyonunu başarıyla tamamlamış olan Erzurum, sporun ortak dilini ve kültürünü kavramış ender şehirlerdendir" dedi.

Vali Çiftçi, sporun sevginin, barışın, bütün sınırları aşan ve insanları kucaklaştıran evrensel bir dil olduğunu vurguladı. Çiftçi, "Erzurum'un mistik atmosferinde gerçekleştirilecek müsabakalarda, takımlara başarılar diliyor, tüm sporcuları Erzurum'un eşsiz kültürüne ortak olmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Törenin ardından sporcular, yemin töreni yaptı. Törende, olimpiyat ateşi de yakıldı.

20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyat Oyunları, 25 Mart'a kadar Erzurum'da devam edecek. Oyunlarda 30 ülkeden 500'ün üzerinde sporcu, 5 branşta 70 madalya için mücadele edecek.

Editör: HABER MERKEZİ