ERZURUM (AA) - Erzurum Sivil Toplum Platformu (ESTP) Saraybosna Caddesi'ndeki Dere Cami önünde toplanarak "Gazze İçin Acil Ateşkes" çağrısıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Karabük'te sağanak etkili oldu Karabük'te sağanak etkili oldu

Sivil toplum kuruluşu üyelerinin yanı sıra kadın ve çocukların da katıldığı yürüyüşte vatandaşlar, Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail aleyhine Türkçe ve İngilizce yazıların yer aldığı döviz ve pankartlarla İstasyon Meydanı'na kadar yürüdü.

Katılımcıların, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK", şeklinde slogan attığı yürüyüşte, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı üyesi bazı kadınlar da ellerinde kefenlenmiş bebek maketleri taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Erzurum Şube Başkanı Memet Gözütok, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristlerin taciz ve sızma girişimi sonucunda şehit olan askerlere rahmet, ailelerine sabırlar diledi.

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınayan Gözütok, şunları kaydetti:

"Emperyalizm ve siyonizmin baronları, insanlık tarihi boyunca yapılabilecek en büyük zulümleri, taşeron terörist gruplara ya da gönül coğrafyamızın kalbine sokulmuş terör devleti İsrail ile bir olup yapmaya çalışıyorlar. Bununla sadece İslam dünyasının değil, tüm dünyanın huzuruna kastediyorlar. İnlerinde kilitlediğimiz hainler, pusulalarla bizi yıldıracaklarını zannediyorlar. Oysa biz Allah yolunda, vatan uğruna canlarını feda edenlere ölüler demeyiz, bilakis onlar diridirler düsturuyla hareket eden Allah erleriyiz."

Kaynak: AA