2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na Rize’de 12 bin 100 aday katılacak.

27-28 Haziran 2020 tarihlerinde tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Rize’de de yapılacak olan 2020 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (TYT, AYT ve YDT) öncesi, sınava girecek adaylara ve adayların ailelerine çeşitli uyarılarda bulunuldu.

Sınav, Rize Merkez ile birlikte Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde yapılacak, kentte sınava 12 bin 100 aday sınava girecek.

Sınavlar için alınan önlemleri şu şekilde;

a- Sınav salonları sınavdan bir gün önce temizlenecek ve dezenfekte edilecek.

b- Salonlarda oturma düzeni sosyal mesafeye uygun olarak belirlendi ve adaylar ona göre salonlarda oturacaklar.

c- Sınav binalarının girişlerinde bütün adaylara maske ve dezenfektan mendil verilecek.

ç- Ayrıca adaylar isterlerse kendi maskeleri, yüz siperlikleri ve dezenfektanları ile de sınava girebilirler. Ona da müsaade edilecektir.

d- Pandemi döneminin kuralları gereği sınav yapılan binaların bahçelerine adaylar ve görevlilerden başka hiç kimse alınmayacaktır. Biliyorsunuz önceki sınavlarda adayların aileleri okul bahçelerine girebiliyordu, bu sınavda ise sosyal mesafe kuralı dolayısıyla adaylar ve görevlilerden başka hiç kimse okul bahçelerine alınmayacaktır.

e- Ailelerin çocuklarını bıraktıktan sonra okulların bahçe kapılarında beklememeleri gerekir. Bu konuda anlayış gösterilmesini istiyoruz.

f- Adaylar isterlerse sınav esnasında maskelerini çıkarabilecekler, ancak görevliler maskelerini çıkarmayacaklar.

g- Covid 19 şüpheli, tanılı ve temaslı aday olursa onlar yedek binalarda ve ayrı salonlarda sınava girecekler. Henüz ilimizde böyle bir durum yoktur.

27-28 Haziran Cumartesi ve Pazar günleri Rize İl Nüfus Müdürlüğü ile Çayeli ve Ardeşen İlçe Nüfus Müdürlüklerinin saat 07.00 ile 15.30 saatleri arasında açık olacak.

Adaylara Uyarılar

1- Adaylar sınav öncesinde sınava girecekleri binayı ve solunu mutlaka görsünler. Hatta sıralarına otursunlar. Ancak sınavdan bir gün önce yani Cuma ve Cumartesi günleri adayların sınav binalarına girmelerine için verilmeyecektir, sınav yapılacak olan binalar kapalı olacaktır

2- Adaylar sınav günü sınavın başlama saatinden bir buçuk saat önce sınava girecekleri binada olsunlar. Saat 8.30 da tüm adaylar sınava girecekleri binanın bahçesinde olsunlar.

3- Adaylar yanlarında Sınav Giriş Belgesi ile T.C. Kimlik Numarası yazılı ve fotoğrafları olan nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmalıdırlar. Bu belgelerden herhangi birisi yanında olmayan adaylar sınava alınmayacaktır.

4- Zorunlu askerlik görevini yapmakta olan er/erbaşlar ve askeri öğrenciler askeri kimlik belgesi ile sınava girebilirler.

5- Adaylar sınav binasına, çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, anahtarlık, küpe, bilezik, kalem, silgi, kalemtraş vb. araçlarla gelmemelidirler. Bunlarla sınava girmelerine izin verilmeyecektir.

6- Sınav başlamadan önce her adaya sınava gireceği salonda kurşun kalem, silgi, kalemtraş verilecektir.

7- Adaylar sınav günü yanlarında sadece şeffaf pet şişe içerisinde su getirebilirler. Başka türlü yiyecek içecek getirmemelidirler.

8- Sınav başladıktan sonra adayların tuvalet, lavabo veya başka bir ihtiyaç için sınav salonundan dışarı çıkmaları yasak olduğu ve sınav salonundan dışarı çıkan adaylar tekrar sınava alınmayacağı için bu hususa özellikle dikkat edilmelidir.

9- Bütün adaylara bina girişlerinde maske ve dezenfektan mendil verilecektir. Ayrıca adaylar kendi maskelerini, yüz siperliklerini ve dezenfektan mendillerini de getirebilirler. Bunlarla adaylar sınava girebileceklerdir.

Editör: HABER MERKEZİ