2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının yarıyıl tatiline girmesiyle birlikte Şevket Yardımcı İlk ve Ortaokulu'nda, karne dağıtım töreni düzenlendi. Öğrenciler karnelerini Vali Ersin Yazıcı'nın elinden aldı. Bazı öğrenciler karne ile yeni tanışırken, bazıları ise sevinçle karne almanın heyecanını aileleri ile paylaştılar.
 
Tüm Türkiye'de olduğu gibi Rize'de de 2015-2016 Eğitim-Öğretim yılının ilk dönemi bugün sona erdi. İl genelinde 285 okulda eğitim gören toplam 60 bin 084 öğrenci için yarıyıl tatili başladı.
 
Düzenlenen karne törenine Vali Ersin Yazıcı, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Törende öğrencilere karnelerini dağıtan Vali Yazıcı öğrencilerden tatilde kitap okuma sözü aldı.
 
 
MORAL VE MOTİVASYON ÇOK ÖNEMLİ
Öğrencilere tatillerini iyi değerlendirmeleri için; bol bol kitap okumalarını ve dinlenmelerini tavsiye eden Vali Yazıcı, öğrenci ve öğretmenlerin verimli bir yarıyıl dönemini kapattığını söyledi. Karnelerdeki notların sadece çocukların değil, aynı zamanda velilerin de karnesi olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, velilerden not durumları kötü olan çocuklara olumsuz davranmamalarını, başarıyı yakalama sürecinde yardımcı olmalarını tavsiye etti.
 
 
YENİ UFUKLAR AÇACAK…
Geleceğin teminatı olan gençlerin eğitiminin son derece önemli olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, 'Bu tatil sürecinde başarı ya da başarısızlığın değerlendirmesini yapmanızı, çok iyi dinlenmenizi ve sizlere yeni ufuklar açacak kitaplar okuyarak tatilinizi değerlendirmenizi diliyorum. Başta öğrencilerimiz olmak üzere, öğretmenlerimizin ve velilerimizin göstermiş oldukları üstün gayret ve çalışmaların semeresinin alındığı karne gününde hepinizi içtenlikle kutlar, güzel bir tatil geçirmenizi dilerim 'diye konuştu.
 
 
AKADEMİK TAKVİM
 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı'nın 28 Eylül'de başlayan ilk yarısını tamamlayan okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisede okuyan öğrenci ve öğretmenler karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı ise 8 Şubat Pazartesi günü başlayarak,  17 Haziran Cuma günü son zilin çalmasıyla tamamlanacak.
 
 
 
 
Editör: HABER MERKEZİ