Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulunun öğrencilerine verdiği haftalık karnelerle, veliler çocuklarını daha yakından takip etme imkanına kavuştular. 
 
Yeni eğitim öğretim dönemine yeni yaklaşımlarla giren Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu, eğitim öğretim çıtasını yükseltmek için yeni projeleri devreye sokuyor. Bu yıl iki yeni proje ile eğitim öğretime başlayan okul, veli okul diyalogunu daha da artıracağa benziyor. Çayeli Şahika bu yıl öğrencilerine verdiği haftalık karnelerle eğitimde yeni bir çığır açtı. Haftalık Değerlendirme Karnesi (HDK) altında hazırlanan bir programla, öğretmenler her gün öğrencilerle ilgili bilgi girişi yapıyorlar. Öğrencilerin olumlu ve olumsuz tüm davranışlarını programa günlük giren öğretmenlerin bilgi girişleri Cuma günleri otomatik olarak karne haline getiriliyor. Bu karne sayesinde her Cuma ellerine ulaşan karene sayesinde veli, çocuğunun bir hafta içersindeki okuldaki performansını hiçbir öğretmenini aramadan öğrenmiş oluyor. Üç haftadır her Cuma günü verilen karneyi hem öğrenciler hem de veliler sabırsızlıkla bekler olmuşlar. Şahika tarafından haftalık verilen bu karnede, okul ve sınıfla ilgili duyurular tüm velilere de ulaştırılmış oluyor. Aynı zamanda velilere verilen şifrelerle günlük te takip edebilen karne, velilerin çocuklarını daha da yakından takip etme imkanı sunuyor. 
 
 
 
Her hafta sonu okuldaki durumu ile ilgili ailesiyle birlikte durum değerlendirmesi yaptıklarını söyleyen 6. sınıf öğrencisi Sevde Özdemir,' Ailemiz her cuma karnemizi sabırsızlıkla bekliyor. Bu karne sayesinde öğretmenlerimizin çok yakından bizleri takip ettiklerini öğrendik. Her hafta farklı bir heyecanla okula başlıyoruz.' dedi. 
 
Her hafta cuma günleri çocuğunun karnesini heyecanla beklediğini söyleyen okul velisi, aynı zamanda okul aile birliği başkanı olan Sebahat Çakır,'Eğitim adına bir devrim diye düşünüyorum bu çalışmayı. Çocuğumun üzerinde olumlu bir etki etti bu olay. Öğretmenlerimizin hepsiyle görüşme imkanı olmuyor her zaman. Haftalık karne sayesinde tüm öğretmenlerimle görüşmüş gibi oluyorum. Öğrencimin günlük okuldaki performansını yakından takip ediyorum bu karne sayesinde. Okulumuz öğretmenleri ciddi bir emek harcıyorlar. Bu çalışmalar muhakkak başarıyı getirecektir.' diye konuştu. 
 
 
 
Yaptıkları çalışmalarla ilgili basın mensuplarına bilgi veren Özel Çayeli Şahika İlköğretim Okulu Müdürü Harun Var,' Haftalık öğrencilerimize karen veriyoruz. Bu karnede okuldaki faaliyetlerin ve başarıların duyurusu, sınıf faaliyetlerinin ve başarılarını duyurusu, hafta sonu ödev konuları ve öğrencinin yapacağı çalışmalar, öğrencinin bir sonraki hafta gireceği yazılılar ve en önemlisi de öğrencinin ders ders günlük sınıftaki performansı yer alıyor. Öğrenci akşam kitap okumadıysa veya ödevini yapmadıysa, öğretmen tarafından sisteme giriliyor. Öğrenci dersi dinlemediyse ve etkinlikleri eksik yaptıysa karneye öğretmen tarafından öğrencinin durumu ile ilgili bilgi giriliyor. Bunun yanında öğrencinin ders gösterdiği olumlu davranışlar da sisteme giriliyor. Kısacası öğrencinin olumlu, olumsuz tüm davranışları karneye girilip, velinin bilgisine sunuluyor. Böylelikle veli çocuğunu okuldaki durumu ile ilgili yakinen takip etmiş oluyor.' diye ifade etti. 
 
Özel Çayeli Şahika ilköğretim Okulu ikinci bir proje olarak da sene başından sene sonuna kadar okuldaki tüm faaliyetlerini bir takvim halinde çıkararak velilere göndermekle gerçekleştirdi. Okul öğretmenleri tarafından sınıf sınıf tüm detaylarına kadar faaliyetlerin yazıldığı bir kitapçık oluşturuldu. Çalışma Takvimi adı verilen kitapçığa, öğrencilerin sene sonuna kadar yapacakları yazılılar ve proje ödevlerinin tarihleri de yerleştirildi. Şahika İlköğretim Okulu hazırladığı Çalışma Takvimi kitapçığını tüm velilerine gönderdi. Böylelikle veliler okulda yapılacak tüm faaliyetlerin ve yazılıların tarihlerini önceden bilip buna göre kendini ayarlama imkanı bulmuş olacaklar.


Editör: HABER MERKEZİ