ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde oluşturulan laboratuarlar da yürütülen çalışmayla, Türkiyenin en iyi üniversiteleri belli oldu. Rize Üniversitesinin 76. Sırada bulunduğu liste de Karadeniz Teknik Üniversitesi ise 27. Sırada yer aldı.

Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bu çalışma da sıralamanın belirlenmesinde , YÖK, ÖSYM ve Google Scolar gibi güvenilir kaynaklardan elde edilen verilerden yararlanıldı.

Araştırma da doktora öğrenci sayısı, doktora öğrenci oranı, kişi başına düşen öğrenci sayısı gibi tamamen bilimsel üretkenliğe dayanan verilerin kullanıldığı bildirilirken ilk 5 sıra ise şöyle şekillendi. 1.Hacettepe Üniversitesi 2.Ortadoğu Teknik Üniversitesi 3. Ankara Üniversitesi 4.İstanbul Üniversitesi 5. Ege Üniversitesi

Yapılan araştırma da Üniversiteler belirlenen kıstaslara göre puanlama sistemiyle sıralanırken Rize Üniversitesi 76. Sırada yer aldı. Erzurum Atatürk Üniversitesi 325 puanla 14’üncü Samsun 19 Mayıs Üniversitesi 237 puanla 26’ıncı Karadeniz Teknik Üniversitesi  232 puanla 27. Zonguldak Kara Elmas Üniversitesi 227 puanla 28’inci ve Artvin Çoruh Üniversitesi 84. Sırada kendine yer buldu.

 

Editör: HABER MERKEZİ