Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, yaptığı açıklamada, son yıllarda kentte eğitim altyapısında önemli yatırımlar yapıldığını, okul ve derslik ihtiyaçlarının anaokulu dışında pek kalmadığını belirtti.

Fiziki altyapı bakımından Türkiye'nin belki de en iyi illerinden biri olduklarını vurgulayan Çelik, ''Gelişmiş ülkelerde meslek eğitimine girmek için üniversitelerden daha fazla çaba harcanıyor. Avrupa ülkelerinde mesleki eğitim oranı ortalama yüzde 70'in üzerindedir. Ülkemizde de mesleki eğitim oranı, 2003 yılında yüzde 60 hedef olarak belirlenmişti. Şu anda ülke genelinde mesleki eğitim oranı yüzde 40 civarında.'' dedi.

Çelik, Rize'de ise mesleki eğitim oranının son yıllarda her yıl arttığını dile getirerek, ''Milli Eğitim Bakanlığı'nca son yapılan değerlendirme sonuçlarına göre ilimiz yüzde 71,15 oran ile Türkiye genelinde çağ nüfusuna göre mesleki ve teknik eğitimin en yüksek olduğu il oldu. Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir başarı yakaladık.'' diye konuştu.

Meslek liselerinde açtıkları bölümlerin, sektörde iş bulunabilecek nitelikte olmasına özen gösterdiklerini kaydeden Çelik, böylece mezun öğrencilerin iş bulmasını kolaylaştırdıklarını vurguladı. Çelik, ''Bu da kentte meslek liselerine giden öğrenci sayısının artmasını sağladı. Ara eleman ihtiyacının had safhada olduğu ülkemizde böyle bir sonuç almamız, bizlerin doğru yolda olduğumuzun göstergesidir. İlimizden meslek liselerinden mezun olan öğrencilerin yüzde 76'sı rahatlıkla iş bulmaktadır. Bizler yarınlarımızı inşa etmek için bugünden çalışıyoruz.'' diye belirtti.

Editör: HABER MERKEZİ