ŞEMSETTİN SARI

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı olarak Çayeli'nde faaliyet gösteren Eğitim Kurumlarındaki 'Fakir' öğrencilere Çayeli kaymakamlığı tarafından 'Eğitim Yardımı' adı altında; elbise, önlük ve kırtasiye yardımı yapılacağı açıklandı.

İlçe Kaymakamı Mehmet Aktaş'tan alınan bilgiye göre;'eğitim yardımı' adı altında yapılacak olan yardımlar, kaymakamlığa yardım için başvuruda bulunan 'dar gelirli' ailelerin 'ilk ve ortaöğretim' tahsili alan çocukları için verilecek.'Ayni' ve 'Nakdi' yardım şeklinde dağıtılacak olan yardım tutarının 61 bin 800 Ytl olduğunu açıkladı. Kaymakam Aktaş; toplumsal değişimin ve ekonomik gelişmenin en belirleyici unsurunun 'eğitim' olduğunu ifade ederek, gelişmiş toplumların gelişmişliklerini sürdürmek, gelişmekte olan toplumların ise gelişmiş toplumların seviyesini yakalamak için kullanabildikleri en öncelikli aracın 'eğitim ' olduğunu söyledi.

Otayandan ilçedeki tüm ilk ve ortaöğrenim okullarında 2008–2009 'öğretim yılı' için tüm hazırlıların tamamlandığı öğrenildi.    

Editör: HABER MERKEZİ