Koronavirüs salgınından dolayı yüz yüze eğitime tüm ülkede ara verilirken, dersler ve sınavlar uzaktan eğitim sistemi kullanılarak yapılmasına karar verilmişti. Yükseköğretim Kurumu (YÖK), sınavların ödevlendirme şeklinde olup olmayacağı yönündeki seçimi üniversitelere bırakmış, Türkiye çapındaki çoğu üniversitelerle vize ve final sınavları öğrencileri fazla zorlamayacak düzeyde ödevlendirme sistemi ile yapılırken Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde vize ve final sınavlarının ödevlendirme şeklinde olmaması ile beraber öğrencileri zorlayacak birçok şartın getirilmesi Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerini Twitter’da #ArtıkYeterKTÜ etiketinde buluşturdu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencileri tarafından Twitter’da konuyla ilgili 8 binden fazla paylaşım yapılırken, öğrencilerin yapmış olduğu paylaşımlardan görülüyor ki KTÜ’lü öğrenciler bu durumdan oldukça sıkılmış görünüyor. Özellikle yapılan bir paylaşımda bir öğretim görevlisinin öğrencilere yazmış olduğu mesaj pes dedirtiyor. Mesajda öğrencilerine, “Salgını bahane etmenizi istemiyorum. Sonuç odaklı çalışmanızı ve ortaya bir şey koymanızı bekliyorum. Bu husus, bütün gruplar için geçerli…” ifadelerini kullanan öğretim görevlisinin neden böyle bir mesaj yazdığı bilinmiyor.

KTÜ’lü öğrencilerin paylaşımlarında, Uzaktan Eğitim Sistemi ile yapılan sınavların yüz yüze eğitim sistemi ile yapılan sınavlardan daha zorlayıcı olduğu ve öğrenciler üzerinde daha fazla stres oluşturduğu belirtiliyor. Sebebinin ise Türkiye’deki birçok üniversitede vize ve final sınavlarının ödevlendirme şeklinde olması tercih edilirken, KTÜ’de vize ve final sınavlarının klasik bir şekilde, daha az süreler verilerek ve bir önceki soruya dönüş yapılmasına izin verilmemesi gösteriliyor. Öğrenciler bu durumun başarı getirmediğini ve aksine başarısızlık getirdiğinin altını çiziyor.

Zor bir pandemi sürecinden geçerken Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin, öğrencilerin bu kadar şikayetçi olduğu bir sınav sistemine devam etmesi doğru mu ? Öğrenciler, bu durumun görülmesini ve düzeltilmesini istiyorlar.

Öğrencilerin yapmış olduğu paylaşımlardan bazıları şu şekilde;

Kaynak:www.dogukaradenizhaberajansi.com

Editör: HABER MERKEZİ