Hükümet, ekonomik kriz nedeniyle işsizliği azaltmak amacıyla 2010’da yapılması planan Kamu Personel Seçme Sınavı’nı (KPSS) bu yıl sonbaharda yapmayı kararlaştırdı.
 
Sınavla 100 bine yakın personel alınması planlanıyor. Star gazetesinin haberine göre, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, KPSS’nin 2010’da değil, bu yıl yapılacağını açıkladı. Yazıcı, 'Sınavı bu sonbaharda yapmayı planlıyoruz. Aslında 2010’da yapılacak. Ama bazı bakanlıkların talepleri var. Yetişmiş insan gücüne ihtiyaç var' dedi.


Her kamu idaresinin kendi planı ve programını yaptığını ifade eden Bakan Yazıcı şunları söyledi: ‘Devlet Personel Başkanlığı zaten kadroları dağıtıyor. Mesela 25 bin tane kadro verilmiş. Bunu kamu idarelerine dağıtır. Ama şimdi yeni bir KPSS sınavı yapılacak. Yeni sınav aslında 2010 yılında yapılacaktı. Ama bazı bakanlıkların talepleri doğrultusunda sınavı öne çektik. Bakanlar Kurulu da uygun ve gerekli görürse eylül veya ekim aylarında bir KPSS sınavı yaptırılmasını öngörüyoruz.’

YENİ MEZUNLAR DA SINAVA GİREBİLECEK
Sadece işsizliği azaltmak amacıyla değil, yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılamak amacıyla sınavı yapmayı planladıklarını belirten Yazıcı şunları söyledi: 'Ekonomik kriz veya işsizlik yüzünden sınav öne alınmıyor. Tabii personel alımı işsizliği de azaltacaktır. Sınavın amacı daha nitelikli elaman veya geçen sınavdan bu yana mezun olanlar var. Onlar da girebilsin diye yapılacak.' (Haber1)
Editör: HABER MERKEZİ