Rize Sanayici ve İşadamları Derneği (RİSİAD) Başkanı Mustafa Külünkoğlu, Danıştay'ın, Yükseköğretim Kurulu(YÖK)'nun hazırladığı üniversiteye girişte farklı katsayı uygulamasını öngören ikinci düzenlemeyi de iptal etmesini çok büyük bir adaletsizlik olarak değerlendirdi.

Danıştay'ın verdiği bu kararla YÖK'ün yetkisini ikinci kez hiçe saydığını ve sadece meslek lisesi öğrencilerini değil bütün herkesi şoke ettiğini belirten Külünkoğlu, 'Bu kararın, çok açık ve net bir şekilde ideolojik olduğu görülüyor. Hukuka çok uzak. Hangi hukuk adaletsizliği gösterip, eğitimde fırsat eşitliğini ortadan kaldırır. İşte 28 Şubat kararları ve eşitliğe karşı iptal kararı alıp eşitsizliği ortaya çıkaran, yani ülkemizde uygulanan yanlış eğitim politikaları nedeniyle mesleki eğitim bitme noktasına gelmiştir. Özellikle son 10 yılda meslek liselerinin kalitesi büyük ölçüde düşmüştür. Zaten ülkemizde mesleğe karşı bir önyargı vardı. Herkes masa başı iş istiyordu. Üniversiteye girişte önlerinin kesilmesi bu işin tuzu biberi oldu.' dedi.

Meslek liselerinin önemine de değinen Külünkoğlu, 'Bugün KOBİ'lerimizin ve sanayicilerimizin en büyük problemi ne finans, ne pazarlama ne de üretimdir. İşletmelerimiz en büyük sıkıntıyı vasıflı eleman bulmakta yaşamaktadır. Bugün meslek liseleri demek, ekonomik anlamda işletme için 'her şey' demektir. Çünkü meslek liseleri, tornacıdan mobilyacıya, dış ticaret elemanından hukuk sekreterine, pazarlamacıdan, muhasebeciye, kaynakçıya kadar onlarca meslek mensubunun okulu. Ayrıca meslek liselerinin bir diğer özelliği de bu liselerin birer girişimcilik okulu olmasıdır. Çünkü meslek liselerinden mezun olanların bir kısmı kendiişlerini kurarken, esnaf, tüccar ve sanayici oluyor.' açıklamasında bulundu.

Editör: HABER MERKEZİ