Rize Dörtyol bölgesinde yapımına başlanan Fen Lisesi inşaatı için büyük özveri gösteren Topaloğlu Vakfı şimdide yeni bir kampanya başlatıyor.

BENİMDE BU EĞİTİM ALANINDA 1 METRE KARE YERİM OLSUN
Bölgenin ideal olan coğrafik ve nüfus yapısını değerlendiren Topaloğlu Vakfı hazırladığı kampanyayla başta Meclis Başkanı Köksal Toptan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan, şehrin bürokrat ve siyasi ileri gelenlerinden ve en önemlisi bölge halkından destek bekliyor. Daralan şehrin genişlemesine, kültürel ve sosyal yaşamın sentezlenmesine bunlarla birlikte ekonomik standardın daha da yükselmesine etki edecek olan “eğitime bir metre kare’de benden” kampanyası şimdiden konuşulmaya başlandı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Topaloğlu Vakfı Başkanı Dursun Ali Toptan; “Bölgemizin kalkınması, kamu ve eğitim alanında yeterince yatırım alabilmesi amacıyla Fen Lisesiyle başlayan hareketliliğin devamı için başlattığımız kampanyanın her kesimden destek göreceği inancındayım. Bundan sonra bölgeye gelmesini arzu ettiğimiz eğitim kurumları için benimde bu eğitim alanında 1 m2 yerim olsun anlayışı kapsamında arazi sahiplerine yük olmadan hayırseverlik anlayışıyla çalışmaları sürdürmeyi amaçlıyoruz. 20 bin metre karesi Vakıf kurucu üyeleri ve hayırsever vatandaşlarımız tarafından karşılanan, 7 milyon TL’si Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından bağışlanan, Kapalı Spor Salonu yapımı ise Mili Eğitim Bakanlığı tarafından üstlenen Fen lisesi 2009 Aralık ayında tamamlanacak. Atılan bu adıma paralel olarak bölgemiz için başlattığımız kampanyayı vakıf olarak takip edeceğiz. “Eğitime 1 metre kare’de benden” kampanyasına herkesin destek vermesini bekliyoruz” dedi.

Editör: HABER MERKEZİ