Rize Üniversitesi Türk Dünyası Ve Tarihi Kulübünün Hazırlamış olduğu 'Sessiz Çığlık' Dergisi yayına başladı.

Bu derginin basılmasının kendileri için bir onur meselesi haline geldiğini ve bu yolun kutsallığına olan inançlarından dolayı canlarını dişlerine takarak çalıştıklarını belirten Türk Dünyası ve Tarihi Kulübü üyeleri başta duyarlı Rize halkı ve en önemlisi bu derginin asıl sahibi olan Türk Milletinden desteklerini esirgememelerini eklediler.

Türk Dünyası ve Tarihi Kulübü Başkanı Hüseyin Sipahi'nin bizlere verdiği demecinde: 'Dergimizin ön sözünde de öne sürdüğümüz gibi: Büyük Devletler kuran atalarımız büyük ve kapsamlı medeniyetlere de sahip olmuştur. Bunu aramak, tetkik etmek, Türklüğe ve cihana bildirmek bizler için bir borçtur. Ve bu kapsamda Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Çocuğu atalarını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır. Sözünü kendimiz için ilk ve en önemli görev bilerek çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ve tozlu raflar ardında saklanan tarihimizi gün yüzüne çıkarmak için çalışacağız. Çünkü Tarihini bilmeyen bir toplum bugünü anlayamaz bugünü anlayamayan yarını göremez. Tarih bir milletin her ferdinin bilmesi benimsemesi ve koruması gereken en önemli kültür hazinesidir. Bugün bizlere düşen görev; ulusal değerlere, bilince, Cumhuriyete sahip çıkmak Malazgirt'i Çanakkale'yi Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Millet vardır, ‘Tarih’ deyip destan yazar ve Millet vardır tarih yapar destan ve türküsünü başkalarına bırakır. Bizim milletimiz kendi tarihini tanıdıkça özünü kendisini bulacaktır. Türk Dünyası Ve Tarihi Kulübü olarak; dünümüzle içli dışlı olmayı özümüzü korumayı ve yarınlarımızı güvence altına almayı kendimize görev edinmiş bulunmaktayız. Bu şekilde varlığımızı daha da sağlamlaştıracağımıza inanıyoruz. Dergimiz birçok kişiye tarihini kültürünü anlatacak ve milletimizden kaybolmaya yüz tutmuş olan milli değerleri yeniden canlandıracaktır.' demiştir.

Türk Dünyası ve Tarihi Kulübü'ne ve Sessiz Çığlık dergisine [email protected] adresinden ve kulüp başkana ulaşabilirsiniz.

 


 

Editör: HABER MERKEZİ