Şanlıurfa'nın Viranşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, öğretmen bulabilmek için belediyeden anons yaptırdı.

Viranşehir Milli Eğitim Müdürlüğü, ses yayın cihazı ile ilçe merkez ve merkeze bağlı ilk ve orta dereceli okulların öğretmen ihtiyacını karşılamak için lisans ve önlisans mezunu ek ders karşılığı öğretmen alınacağını duyurdu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır imzalı anons metni, bu akşama kadar Viranşehir Belediyesi anons cihazından duyurulacak.

Bu arada, Viranşehir'de bazı vatandaşlar olaya tepki göstererek atama bekleyen yüzlerce öğretmen yerine vekil öğretmen alınmasının doğru olmadığını söyledi. İHA muhabirinin edindiği bilgiye göre, ilçe merkezinde şu an 123, köylerde ise 120 kişilik öğretmen açığı bulunuyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır ise ilçede branş öğretmeni konusunda herhangi bir sıkıntıları olmadığını, sınıf öğretmeni açıklarının olduğunu ve ek ders karşılığı ile alınacak öğretmenlerle bu açığı gidereceklerini belirtti. Sağır, öğretmensiz okul kalmayacağını ve yakında yapılacak öğretmen atamaları ile tüm sorunlarının giderileceğini ifade ederek ek ders karşılığı öğretmenlik yapmak için çok sayıda kişinin kendilerine başvurduğunu sözlerine ekledi.

haberler 

Editör: HABER MERKEZİ