Kuruluş düşüncesi seneler öncesine varan ancak bundan yaklaşık dört ay evvel resmi olarak kurulan ve Kotiloğlu  İş hanı beşinci kattaki nezih yerinde faaliyetlerini Çayeli İmam Hatip Lisesi Mezunları  ve Mensupları Derneği bundan önce olduğu gibi adeta dernekçilik böyle olur dedirterek yaptığı faaliyetler ses getirmeye devam ediyor.

Amacı üyelerine münasebet anlamda en iyi hizmeti sunmak olan Derneğin başkanı Öğretmen Sinan HARDAL, Yardımcısı Dr Yahya Kesici’nin önderliklerinde yönetim kurulunun çabalarıyla Çayeli Belediyesinin katkılarıyla 04.07.2010 Pazar günü Güneysu Handüzü yaylasının güzel bir etkinlik tertip ettiler.

Handüzü yaylası üzerine örttüğü sisle güzellerini göstermese de şehir merkezlerinin boğucu havasına inat havasına doğal klima ortamıyla oksijen konusunda konuklarına cömert davrandı.

 Etkinlikte en dikkat çekici konu ise eksenden kaymadan yapılan Tulum eşliğinde yapılan horon etkinliği oldu. Yüzde doksanı doğal olarak imam olan dernek mensuplarının verdikleri fetva, erkeklerin kendi aralarında örf ve adette olan tulum ve kemençeyle eğlenebileceği fetvası doğrultusunda eğlenmeyi uygun buldular.

Lakin tüm ısrarlara rağmen Edebiyatçılığının yanında iyi bir din alimi ve sofi kişiliğiyle tanınan Yaşar Korkmaz hocayı şakadanda olsa horona çekme becerisini gösteremediler. Seviye düşürülmeden güzel ve doyurucu bir gezi oldu. Katılmak isteyip de çeşitli nedenlerden dolayı katılamayan bir çok mezun ve mensubun yanında, kendi aralarında gelenekleştirdikleri gezileri ayni günle çakışan okulun ilk mezunları ağabeylerin bu etkinlikte olamayışı da dikkatlerden kaçmadı.

İnşallah bir dahaki sene bir ve tek çatı altında buluşup dosta güven veren bir anlayışla yeni gezilerin yapılması temennisiyle ve yeni etkinliklerle buluşmak üzere gezi neticelendirildi. Filli boya firmasının Çayeli temsilciğini yapan Güven Ticaret’in sahiplerinden Adem Atış gelecek etkinliğin masrafları için sponsor olacaklarını beyan etmesi memnuniyetle karşılandı.

 
 
 
 
 
 

 


Editör: HABER MERKEZİ