Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, eğitim-öğretimin birinci döneminde kısmi olarak hedefi yakaladıklarını belirtti.

Çelik yaptığı açıklamada, 2009-2010 yılı eğitim-öğretimin birinci döneminde bazı okulların hedeflerinin üzerine çıktığını, bazılarının ise hedeflerinin gerisinde kaldığını söyledi.

İlk dönemin değerlendirmesi için birkaç gün içinde Vali Seyfullah Hacımüftüoğlu başkanlığında kaymakamlar ve ilçe milli eğitim müdürlerinin katılımıyla bir toplantı yapılacağını hatırlatan Çelik: ''Birinci dönem çocuklarımızın aldığı karne notları ve yaptığımız seviye tespit sınavlarına göre çocuklarımızın durumu ortaya çıktı. Yaptığımız seviye tespit sınavları ile hangi öğrencinin nerede eksiği olduğunu belirledik. Ara tatil döneminde bunları değerlendiriyoruz.'' diye konuştu.

İkinci dönem bu eksikleri gidermek için ders saatlerinin dışında telafi eğitimine önem vereceklerini söyleyen Çelik: ''Ancak çocukların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerden de geri kalmamasına özen göstereceğiz. Okul yöneticileri ve öğretmenlerin de çocukları teşvik ve motive etmesi gerektiğini düşünüyorum.'' dedi.

İlde öğretmen eksiği bulunmadığını ve Türkiye ortalamalarının üzerinde bir eğitim faaliyeti gerçekleştirdiklerini kaydeden Çelik, şunları kaydetti: ''İkinci dönem bazı yeni okullar da faaliyete geçecek. İlimizde derslik başına ilköğretimde 23, orta öğretimde 24, okul öncesinde ise 25 öğrenci düşüyor. Öğretmen başına da 32 civarında öğrenci düşüyor. Bütün bu değerler Türkiye ortalamalarının üzerinde. Yöneticilerimiz de biraz daha öğrencilerimizin moral motivasyonunu yüksek tutarsa öğrencilerimizin daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.Çocuklarımızın bizlere emanet olduğunu unutmamalıyız. Ne ekersek onu biçeriz. Dershane, okul ve anne baba üçgeninin iyi oluşturulması lazım. Anne babanın sık sık okula gitmesi gerekiyor. Böylece çocuğun kendisine değer verildiğinin fark ettirilmesi gerek.''

Çelik ayrıca, birinci dönem yaptıkları eğitim programlarına 21 bin velinin katıldığını, rehber öğretmenlerinin de okullarında velilere yönelik eğitim programı uyguladıklarını anlatarak, velilerin çocuklarının takibini iyi yapması gerektiğini ifade etti.

Editör: HABER MERKEZİ