Genç Düşünce Derneği'nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen "Çayeli Gençlik Atölyesi 2" projesi kapsamında Çayeli'nde İlkokullar, Ortaokullar ve Liseler arası genel kültür bilgi yarışmaları düzenlendi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Çayeli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çayeli Gençlik Merkezi işbirliğiyle düzenlenen yarışmalarda okullar birbirleriyle kıyasıya yarıştı. 

21 Haziranda düzenlenen Çayeli Liseler Arası Genel Kültür Bilgi Yarışmasında Denizcilik Meslek Lisesi birinci olurken, Fen Lisesi ikinci ve Anadolu İmam Hatip Lisesi üçüncü oldu.

22 Haziranda düzenlenen Çayeli İlkokullar Arası Bilgi Yarışmasında 9 Mart İlkokulu birinci olurken, Fikri Keçeli İlkokulu ikinci ve İshakoğlu İlkokulu üçüncü oldu.

23 Haziran da düzenlenen Çayeli Ortaokullar Arası Bilgi Yarışmasında Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortaokulu birinci olurken, Yamantürk Ortaokulu ikinci ve Merkez Atatürk Ortaokulu üçüncü oldu. 

Dereceye giren okullara kupa, madalya ve hediye çeklerini Çayeli Kaymakamı Bayram Türker, Rize Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Yunus Karakaş, Rize Sosyal Etüt ve Proje İl Müdürü Şule Civgaz Kazancıoğlu, Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Çayeli Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Yılmaz, Çayeli Gençlik Merkezi Müdürü Emre Çataklı ve Genç Düşünce Derneği Başkanı Halil İbrahim Aydın takdim etti.

Çayeli Gençlik Atölyesi 2 projesinin koordinatörü Halil İbrahim Aydın'ın yapmış olduğu açıklamada; “Eğitim Fakültemiz, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Gençlik Merkezi'miz ile beraber toplamda 11 bilgi yarışması düzenledik. Gerçek manada muhteşem bir işbirliğiyle ortaya güzel işler çıkardık. Paydaşlarımıza, katkı sunan herkese teşekkür ediyoruz. Tabi herkesin şunu da bilmesini isteriz. Maksadımız öğrencileri veya okulları yarıştırmak değil. Maksadımız her yıl sonu böyle güzel işbirlikleriyle ortaya çıkan bilgi yarışmalarıyla dönemi noktalamak. Malumunuzdur, 2020 mart ayından bu yana pandemi sürecinde bu tarz etkinliklerin yüz yüze düzenlenmesini de özlemiştik. O özlemimizi de bir nebze olsun gidermiş olduk”

Aydın, “Genç Düşünce Derneği olarak RTEÜ Eğitim Fakültesi Dekanımız Sn. Yılmaz Geçit'e, Çayeli ilçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Hüseyin Şahin'e ve Çayeli Gençlik Merkezi Müdürümüz Sn. Emre Çataklı'ya Juri Üyelerimiz Araştırma Görevlileri Sn. Emre Cumali ve Emre Avcı'ya, Çayeli Gençlik Merkezi Gençlik Çalışanları Sn. Mine Safi ve Sn. Tayyar Ali Köse'ye akabinde yarışmaların düzenlenmesinde ekipman ve alt yapı hususunda destek veren Yamantürk Ortaokulu Müdürü Sn. Zafer Güngör'e ve Çayeli Öğretmen Evi ASO Müdürü Sn. İsmail Tüfekçi'ye, Müdür Yardımcısı Sn. Güven Çelik'e ve personellerine teşekkür ediyoruz. 2021-2022 yılında ilçemizde uygulayacağımız Çayeli Gençlik Projesi 2 ile kaldığımzı yerden devam edeceğiz. Saygılarımızla” şeklinde açıklamada bulundu.


 

Editör: HABER MERKEZİ