Çayeli Öğretmenevinde düzenlenen ilköğretim müdürlerinin katıldığı kahvaltılı değerlendirme toplantısında konuşan ilçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır, SBS’ de ve LYS’ de Çayeli’nin her geçen yıl yükselişini sürdürdüğünü ifade etti. Bakır, 'Bu başarıda emeği geçen siz değerli okul müdürleri, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve öğrencilerimizi kutluyorum. 8. Sınıf düzeyinde yapılan SBS sınavında ilçemizden 702 öğrencimiz katılmıştır.Tahminlerimize göre büyük bir sürpriz olmaz ise Fen ve Sosyal Bilimleri Lisesine 34 öğrenci, Anadolu Öğretmen Lisesine 54 öğrenci, Anadolu Lisesine 157 öğrenci ve Anadolu Meslek Liselerine 172 öğrenci toplamda 417 öğrencimiz sınavla öğrenci alan Orta Öğretim kurumlarında gelecek yıl eğitim göreceklerdir” dedi.

Öğrenci yetersizliğinden dolayı kapanan okullar hakkında bilgiler veren Bakır, sözlerini şöyle sürdürdü “ Gelecek yıl Karaağaç ve Madenli İlköğretim okulu öğrenci yetersizliğinden dolayı kapanacak.Sonbahar’a doğru 9 Mart İlköğretim Okulu yıkılıp yerine yeni bina inşa edilecek. Yeni bina yapılana kadar Yamantürk İlköğretim Okulun’da misafir olacaktır. Burada ikili öğretim sistemi okullarımız Eğitim–Öğretim faaliyetlerini sürdürecektir.

Kız Meslek Lisesi’ni Şairler Mahallesinde yapılan Halk Eğitim binasına taşıdıklarını ifade eden Bakır, Halk Eğitimi Merkezi’nde Sağlık Meslek Lisesi’nin alt katına taşıyacaklarını belirtti.

Eğitim Fakültesinin her geçen yıl kapasitesini artırdığını Örneğin bu yıl Fakülteye 650 yeni öğrencinin kayıt yaptıracağını, böylelikle fakültenin 1800 öğrenci mevcuduna ulaşacağını, bu yükselmenin Çayeli’nin ekonomik, sosyal ve kültürel katkılar sağlayacağı bir gerçektir.Bu faaliyetlerin yanında İlçeye Anadolu Öğretmen Lisesi kazandırılması için arsa bulma çalişmalarının sürdürüldüğünü ve şehrin bazı bölümlerinde şehirde muhtelık yerde bulunan 1-2 arsa üzerine çalişmalar yapıldığını söyledi.
 

Editör: HABER MERKEZİ