Rize Eğitim Fakültesi’nin gönüllü öğrencileri, ilçede başlattıkları kampanya ile Van’ın Kolsatan köyü ilköğretim okulu öğrencilerine giyim ve kırtasiye yardımı getirdi.

Rize Üniversitesi’ne bağlı Rize Eğitim Fakültesi’nde okuyan bir grup öğrencinin üniversitede ve ilçe halkı ile başlattıkları bir kampanya ile Van’ın Kolsatan Köyü İlköğretim Okulu öğrencilerine giyim ve kırtasiye malzemesi getirdi.

Doğu ile Batı arasında başlayan kardeşlik köprüsü bu kez Kuzey-Doğu arasında yaşanıyor. Rizeli olan Münir Karaloğlu’nun da Van’a atanmasıyla birlikte Karadeniz’den başlayan yerli turistlere bu kez üniversite öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi eklendi. Rize Eğitim Fakültesi 3. sınıfta okuyan doğu ve güneydoğulu öğrencilerden 3’ü bayan 2’si gönüllü erkek öğrenci okulda gördükleri ‘Topluma hizmet uygulamaları’ dersi kapsamında Van-Merkez’e bağlı Kolsatan Köyü İlköğretim Okulu’nu ‘Kardeş Okul’ ilan ederek öğrencilere yardım etme kararı aldı.

Çayeli halkı ile Van’ın Kolsatan Köyü arasındaki kardeşlik köprüsünü kurmak amacıyla gönüllü öğrenciler okul arkadaşları ve ilçe esnafıyla ortaklaşa bir yardım kampanyası başlattı. Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz’in de destek verdiği kampanya ile kısa süre içinde Kolsatan Köyü İlköğretim Okulu’nda okuyan 31 öğrencinin giyim ve kırtasiye ihtiyaçları alındı. Yardım malzemelerini alan üniversite öğrencileri soluğu Van da aldı.

ÖĞRENCİLER TULUM GİYEREK OKUL BOYAYACAK

Karayoluyla Van’a gelen öğrenciler bir buket çiçekle birlikte Çayeli-Kaptanpaşalı olan Vali Münir Karaloğlu’nu makamında ziyaret etti. Van’a geliş amaçları ile ilgili bilgi veren öğrenciler, fakülte dekanı, belediye başkanı ve Çayeli halkının selamlarını iletti. Öğrenciler Karaloğlu’na yapacakları yardımla birlikte 2 derslikli olan okulun boya ihtiyacının olduğunu dile getirerek, boya ustası da istediler. Vali Karaloğlu da öğrencilerin yaptıkları örnek davranışlarından dolayı tebrik ederek, bu anlamlı kampanyaya destek veren ve emeği geçenlere teşekkür etti. Okulun boyanması ile ilgili de  “Eleman yok. Onu siz yapacaksınız. Giyeceksiniz tulumları okulu boyayacaksanız. Ancak size yardım için başınıza bir usta veririm” dedi.

Öğrencilerle yakından ilgilenen Karaloğlu, Van’dan Çayeli Belediye Başkanına, Eğitim Fakültesi Dekanına, okul öğrencileri ile Çayeli halkına selam götürmelerini istedi. Vali Karaloğlu’na teşekkür eden öğrenciler de yardım malzemelerini ulaştırmak için Van Merkez’e yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta bulunan Kolsatan köyünün yolunu tuttular.

 

 

Editör: HABER MERKEZİ