Dilek ASLAN

Rize Ardeşen Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine yönelik 'Sağlıklı Beslenme' konulu seminer verildi.


Çocukların ömür boyu dengeli, yeterli ve sağlıklı beslenmeyi alışkanlık haline getirmeleri ve aynı zamanda semineri alan öğrencilerin işledikleri dersler kapsamında ardeşen sağlık grup başkanı Dr. Ali Sarı tarafından Sağlıklı Beslenme semineri verildi. 
 
 
 
Sağlık grup başkanı Dr. Ali Sarı “Büyümek, gelişmek, sağlıklı ve verimli olarak uzun süre yaşamak için; gerekli olan besin öğelerinin her birini yeterli miktarda almalıyız. Yetersiz ve dengesiz beslendiğimizde büyüme ve gelişmemiz engellenir, sağlığımız bozulur, okul başarımız azalır, yorgun ve isteksiz oluruz. Tüm enerji ve besin öğelerinin yeterli ve dengeli karşılanabilmesi için büyüme çağındaki öğrencilerin tüketmeleri gereken besinlerin kaliteli ve yeterli miktarlarda olması önemlidir. Güne sağlıklı başlamak, yorgunluk duymamak, derslerimizi dikkatli bir şekilde dinlemek, başarılı olmak için, mutlaka sabah kahvaltısı yapmalıyız.” dedi.
 


Ardeşen Cumhuriyet ilköğretim okulu konferans salonunda düzenlenen seminere ardeşen emniyet müdürü Ali Rıza Kutlu okul idarecileri öğretmenler ve çok sayıda öğrenciler katıldı.



Editör: HABER MERKEZİ