Sergide öğrenciler evlerinde ve okullarındaki kullanım ömrü biten atık ürünlerden çeşitli materyaller, kıyafetler ve araçlar yaparak sergiledi.

Sergiye İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, İlçe Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Geçit, İlçe Spor Müdürü Muhammet Yılmaz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Çınar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aşçı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Muzaffer Ovalı, ilçe protokolü ve davetliler katıldı. 

Sergi açılışında konuşanm Çayeli Merkez Anaokulu Müdürü Binnur Kılıç Afacan, "Daha yaşanılabilir bir dünya için, gelecek nesillere temiz bir hayat ve güzel bir doğa bırakabilmek için küçük yaştan itibaren çocuklarımızı bilinçlendirmeliyiz. Doğayı nasıl koruyacağımızı, temiz çevrenin önemini ve sıfır atıkla dünyamızı daha az kirleteceğimizi kavrayan çocuklar sayesinde geleceğe umutla bakabilir ve geleceğimize en büyük yatırımı yapmış olabiliriz. İşte bu amaçla bizler, Çayeli ilçesinde bulunan anasınıfları ve anaokulları olarak hem aileleri hem de küçük yaştaki çocuklarımızı bu konularda bilgilendirmek, deyim yerindeyse ağaç yaşken eğilir sözünden hareketle çevre bilinci gelişmiş nesillerin yetişmesine ön ayak olmak ve çocuklarda farkındalık oluşturmak için Okul Öncesinde Sıfır Atık projemizi gerçekleştirdik. Bugün de hem öğretmenlerimizin, hem öğrencilerimizin hem de velilerimizin katkılarıyla atık materyallerden oluşturulan ürünlerin yer aldığı sergimizin açılışını yapmak üzere toplandık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve sergimizi gezerken keyifli vakit geçirmenizi temenni ediyorum." dedi.

Editör: HABER MERKEZİ