Dilek ASLAN

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, hedeflerinin Türkiye sıralamasında ÖSS'de ilk 20'ye girmek olduğunu söyledi.

Yaptıkları çalışmalarla Rize'nin eğitimde oldukça iyi bir seviyeye geldiğini belirten Çelik, ''İyi fiziki mekan, öğrencinin başarısını da artırmaktadır. Bu konuda Rize'de son yıllarda önemli gelişmeler oldu'' dedi.

İlde fiziki mekanlarda yaşanan gelişmeye rağmen Rize'nin son ÖSS'de son sıralarda yer aldığını ifade eden Çelik, ''Bu durumun nedeni özellikle çok fazla mezun öğrencinin sınava girmesidir. Geçen yıl bin 200 öğrenci mezun olmasına rağmen ÖSS'ye Rize'den 10 binin üzerinde giren oldu. Ancak eski mezunlardan sınava girenlerin çok büyük bölümü sınavda başarılı olamadı'' diye konuştu.

Geçen yıl mezun olan öğrencilerin ise sınavda genelde başarılı olduklarını kaydeden Çelik, ''Son ÖSS'de Rize'den 2 bin 600 civarında öğrenci 4 yıllık bir bölüme yerleşti. Bunların da yüzde 90'ı yeni mezun öğrencilerdi. Dolayısıyla başarısızlığımızın nedeni çok fazla eski mezun öğrencinin sınava girmesidir'' diye konuştu.

Çelik, hedeflerinin Türkiye sıralamasında ÖSS'de ilk 20'ye girmek olduğunu, bunu başarmak için de herkesin el ele vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Çelik, daha sonra meclis üyelerinin sorularını yanıtladı. Ardından toplantı, gündemdeki diğer konuların görüşülmesinin ardından sona erdi.

Editör: HABER MERKEZİ