Bu anlamlı günde, Maçka Ali Kemal Aktürk Toplum Sağlığı Merkezi, tüberküloza karşı toplumda farkındalığı artırmak adına önemli bir adım atıyor.

Tüberküloz, hava yoluyla insandan insana bulaşabilen ve özellikle akciğerleri etkileyen ciddi bir enfeksiyon hastalığıdır. Ne yazık ki, halen dünyanın en ölümcül enfeksiyon hastalıklarından biri olarak kabul ediliyor, ancak önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olması gerçeğini göz ardı etmemek gerekiyor.

Trabzon Ortahisar Belediyesi Personeline Öfke Kontrolü Semineri Düzenledi Trabzon Ortahisar Belediyesi Personeline Öfke Kontrolü Semineri Düzenledi

Maçka Ali Kemal Aktürk Toplum Sağlığı Merkezi, tüberkülozla mücadelede önemli bir rol oynamak için toplumda farkındalık yaratma misyonunu sürdürüyor. Yapılan açıklamalara göre, hastalığın belirtileri arasında 2-3 haftadan uzun süren öksürük, balgamda kan gelmesi, gece terlemesi, halsizlik ve kilo kaybı bulunuyor. Bu belirtileri yaşayan veya uzun süre verem hastasıyla teması olan bireylerin gecikmeden bir sağlık kuruluşuna başvurması önemle vurgulanıyor.

Kaynak: Haber Merkezi