Geçen hafta Hollanda –Zoetermeer’de gerçekleşen Rafting Gençler Dünya şampiyonasında rafting Türkiye Milli Takım kadrosuna girmeyi başaran;Çaykurspor kulübü rafting takımı sporcularından Ahmet Avcı, Görkem Rakıcı, Murat Çiftci, Güngör Kırboz ve Rize Belediye Rafting takımı sporcu ve Antrenörü Samet Emniyet’ten oluşan 5 kişilik Rizeli Milli takım sporcusu, ilk gün yapılan sprint müsabakaları sonucuna göre Milli Takımımız adına dünya 3’cüsü olmayı başardılar.

         Milli takım İdarecilerinden İbrahim SARI; Rizeli raftingcilerimiz, Çaykurspor’dan oluşan 4 ve Rize Belediye spor’dan oluşan 1 sporcumuzla 15 ülkenin katıldığı dünya şampiyonasında R4 Rafting gençler dünya şampiyonasında 3’cülük elde etmek büyük bir başarıdır. Yine ikinci gün yapılan yarışlar sonucunda Milli takımımız Head To Head(kafa kafaya) yarışlarında da Milli takım olarak dünya 3’cüsü bronz madalyayı elde etmiş olduk. Rafting genç milli takımımız slalom yarışlarını dünya 8’cısı olarak tamamlamıştır. Genel klasmanda milli takımımız dünya şampiyonasını Dünya 5. olarak tamamlayarak, İstanbul üzerinden Rize’ye dönmüştür.”dedi.

         Dünya 3’cüsü olarak rafting sporunda Türkiye’nin ve Rize’nin gücünü 15 ülkeye gösteren, Çaykurspor kulübü ve Rize Belediye rafting takımları sporcu, Antrenör ve idarecileri geçe yarısı Trabzon havalimanında, Aileleri, Çaykurspor kulübü rafting takımı sorumlusu Ahmet Zenginbal, Rafting ve Kano As Başkanı Şafak Tatoğlu, Çaykurspor kulübü rafting ve kano Antrenörleri Rıza Avcı ve Yavuz Mehmetbaş, Rize belediye spor kulübü yöneticileri çiçeklerle karşıladılar.

         Çaykurspor kulübü rafting sorumlusu Ahmet Zenginbal; Kulübümüzün rafting ve kanoda geçmişten beri gelen başarıları küçümsenemeyecek derecedir. Bir deniz, dere ve nehir şehri olan Rizeli raftingcilerimizin bu başarısı şunu bir kez daha göstermiştir. Rize artık rafting ve kanoda dünya şampiyonluklarına ev sahipliği yapacak konuma gelmiştir. Bu başarımızda, Çaykurspor Kulübü Başkanımız Sayın Ekrem Yüce’nin çok büyük payı vardır. Bizlere vermiş olduğu her türlü maddi ve manevi imkan ve yetkilerle bu başarılar yetenekli sporcularımızla elde edilmiştir. Yine Rize Belediye Başkanımızda bu spora vermiş olduğu değer ve katkılarla gelecek yakın tarihlerde dünya şampiyonluklarını elde etmeye adayız.” diyerek sporcuları ve ailelerini tebrik etti.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI