Karabük'te temel UMKE eğitimi düzenlendi Karabük'te temel UMKE eğitimi düzenlendi

Şevki Yılmaz'ın düğün sırasında, 'Osmanlı'yı süren soysuzları da lanetle anıyorum' şeklindeki ifadeleri, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Bu sözlerin yanı sıra, Atatürk'e yönelik 'Selanik'ten gelen dönme' ifadesi ve ardından gelen beddua, büyük tartışmalara neden oldu. Bu skandal sözlerin sarf edildiği anlarda, yanında bulunan İlber Ortaylı'nın beden dili hareketleri de dikkat çekti.

Şevki Yılmaz Kimdir?

Şevki Yılmaz, Türk siyasetine 1955 yılında Kocaeli İzmit'te adım attı. İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gördükten sonra, Adalet Bakanlığı'nda özel kalem müdürü olarak görev aldı. Refah Partisi'nden Rize milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne giren Yılmaz, siyasi kariyerine damga vurdu. Ancak, 28 Şubat 1997 sürecinin ardından RP'den istifa etti ve Avrupa'ya giderek çalışmalar yaptı. 2004 yılında Türkiye'ye dönüş yapan Yılmaz, siyasetteki yerini korudu.

Şevki Yılmaz'ın bu skandal sözleri, Türk siyasetinde büyük bir tartışma başlattı. Sosyal medyada geniş yankı bulan bu olayın gelişmelerini takip etmeye devam edeceğiz.

Editör: HABER MERKEZİ