Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda konuşan Başkan Erbaş, Rize’de 53. buluşmayı gerçekleştirdiklerini ifade ederek sivil toplum kuruluşlarının yardımlaşma ve dayanışma için kurulduğunu, yardımlaşma, dayanışmanın da İslam’ın en önemli unsurlarından olduğunu belirtti.

"4-6 yaş Kur’an kurslarımızdan 10 yılda 1 milyon 200 bin çocuğumuz istifade etti"

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sundukları hizmetler arasında bulunan 4-6 yaş Kur’an kursu projesini 10 yıl önce hayata geçirdiklerini hatırlatan Başkan Erbaş, “O günden bugüne 1 milyon 200 bin civarında çocuğumuz bu kurslardan istifade etmiştir, bir devrim hakikaten. Biz buralarda çocuklarımıza önce Rabbimizi, Peygamberimizi, vatan, bayrak, ezan sevgisini, büyüklere saygı, küçüklere sevgiyi, yani milli, manevi değerlerimizi öğretiyoruz." dedi. 

Buralarda yetişen çocukların geleceğin gençleri olacağını dile getiren Başkan Erbaş, "Bu projemize çok önem ve değer veriyoruz. Onun için 4-6 yaş sınıflarımızın da istediğimiz nitelikte olmasını arzu ediyoruz. Şu an itibariyle sadece bu sene 212 bin çocuğumuz Diyanet İşleri Başkanlığımızın bünyesindeki 4-6 yaş Kur’an kurslarında eğitim alıyor." ifadelerini kullandı.

"Gençlerimizde ümmet bilinci olması lazım"

Başkan Erbaş, Türkiye’nin önce milli ve manevi alanlarda güçlü olması gerektiğini belirterek, “Milli, manevi alanlarda güçlü olmazsak, maddi konularda ne kadar güçlü olsak bir anlamı yok. Gençliğimiz sadece Türkiye’de değil, Türkiye dışındaki gelişen olaylara da duyarlı olmalı. Bunlara duyarlı olabilmesi için de onda İslam bilinci, ümmet bilinci olması lazım. Filistin’de, Gazze’de masum insanlar, bebekler, çocuklar, katledilirken yüreği sızlaması lazım, böyle gençlik yetiştirmemiz lazım. Peygamber Efendimizin (s.a.s.) ahlakıyla ahlaklanan çocuklar, gençler yetiştirmemiz lazım.” diye konuştu.

Sinop’ta bir kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 2 kişi tutuklandı Sinop’ta bir kişinin yaralandığı silahlı kavgaya ilişkin 2 kişi tutuklandı

"Aileyi bozan derneklere karşı aile irşat büroları kuruyoruz"

Aile konusunun en önemli gündem maddesi olması gerektiğine işaret eden ve aileyi ifsat etmek için kurulan derneklere karşı duyarlı olunması gerektiğini vurgulayan Başkan Erbaş, "Bu dernekler dünyayı, insanlığı ifsat etmek için aileyi bozmakla başlıyorlar. Biz de onlarla mücadele etmek için şehirlerde aile irşat büroları kuruyoruz. Aile irşat bürolarımızın başına ilahiyat fakültesi mezunu hoca hanımları koyuyoruz. Ailelerdeki problemleri çözmeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

Programa, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Dr. Hafiz Osman Şahin, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı da katıldı.

Kaynak: BÜŞRA BAYRAKTUTAN