Diyanet İşleri Başkanlığı, Kur’an kursu öğreticisi alanında 4/B sözleşmeli olarak istihdam edilecek 1250 Aday Din Görevlisi alımına ilişkin duyuruyu yayımladı. Başvurular 24 Kasım–5 Aralık 2025 tarihleri arasında Diyanet’in resmi internet sitesi üzerinden yapılabilecek.
Alımda KPSSP124 puan sıralaması esas alınacak. Adaylardan en az 50 KPSS puanı, ilgili öğrenim şartını karşılamaları, görev yapmaya engel bir durumlarının bulunmaması ve bazı gruplar için hafızlık belgesi sunmaları isteniyor. Başvuran adaylardan, kontenjanın üç katı kadar olan kişiler sözlü sınava çağrılacak.
BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?
Adayların şu şartları taşıması gerekiyor:
- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesindeki genel şartlar,
- Diyanet Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ndeki ortak nitelikler,
- İlgili ünvan için mezuniyet şartı,
- 2024 KPSSP124 puan türünden en az 50 puan,
- Görev yapmaya engel sağlık sorunu bulunmaması,
- Hafız grupları için hafızlık belgesi,
- Hâlihazırda aynı unvanda Diyanet teşkilatında çalışmıyor olmak.
Sözleşmesi bir yıl dolmadan feshedilen adayların başvuruları kabul edilmeyecek.
T
SÖZLÜ SINAV VE DEĞERLENDİRME
Sözlü sınav Ankara’da yapılacak ve şu alanlarda değerlendirilecek:
- Kur’an-ı Kerim: 70 puan
- Dini Bilgiler (İtikat, ibadet, siyer, ahlak): 20 puan
- Hitabet: 10 puan
Sınavdan başarılı sayılmak için en az 70 puan almak yeterli olacak. Başvuru sayısı kontenjanı aşarsa, adaylar KPSS puan üstünlüğüne göre sınava çağrılacak.
SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Sınav tarihleri, giriş belgeleri ve sonuçlar Diyanet İşleri Başkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanacak. Adaylara posta veya SMS yoluyla ayrıca tebligat yapılmayacak.



