Televizyon ekranlarının sevilen ve ilgiyle takip edilen isimlerinden biri olan Dilek Gül hakkında vatandaşlar sıkça sorgular yapıyor, Dilek Gül için merak edilen soruların cevaplarını merak ediyor. Peki Dilek Gül kimdir? Dilek Gül kaç doğumlu?

Dilek Gül kimdir?

Dilek Gül, son dönemin en sevilen televizyon sunucularından biridir. Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunu olan Gül, kısa bir süre sonra aynı üniversitede Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler üzerine yüksek lisans eğitimine başladı. Eğitimini sürdürürken bir yandan da çeşitli televizyon kanallarında editör ve muhabir olarak görev aldı. Gazetecilik kariyeri boyunca Türkiye'nin farklı illerinde yaşanan önemli toplumsal olayları yakından takip etti.

Suriyeli göçmen kadınların yaşam mücadelesini konu alan ‘’EŞİK’’ adlı uzun metraj belgesel çalışması ile dikkat çeken Gül, göçmen kadınların savaş, yıkım ve kayıplara rağmen yaşama tutunma azimlerini ve umutlarını gözler önüne sermeyi amaçladı. Bu belgeseldeki yapımcılık ve yönetmenlik görevlerini üstlendi.

Kariyerine Skyturk360 kanalında program asistanı olarak başlayan Dilek Gül, hızla yükselen bir isim haline geldi. 2019 yılında Habertürk'e katılarak bu kanalın bünyesinde çalışmaya başladı. Şu anda Habertürk ekranlarında "HT 360 Gece" programını sunan Gül, gündemdeki önemli konuları titizlikle ele alarak izleyicilere bilgi sunmaya devam ediyor. Genç yaşına rağmen mesleki yetkinliği ve sunuculuk becerisi ile dikkat çeken Dilek Gül, gelecekte de adından sıkça söz ettirecek gibi görünüyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ