Açılış programında konuşan Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdürü Hızır İlyas ÖLKER tüm misafirlere ve katılımcılara “Hoş geldiniz.” diyerek verimli bir seminer programı diledi. Deprem bölgesinde görev yapmanın çok özel ve hassas olduğunu ifade eden Müdürümüz enstitü olarak 6 Şubat 2023’ten beri de depremzedelerin yanında olduklarını ifade etti. Gözlerinde ışık olan yeni öğretmenlerin genelde ülkemize özelde ise deprem bölgesine değer katacağının altını çizen Müdürümüz Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünün bütün kadrosu ile hem eğitim öğretim ortamlarında hem de ders dışı ortamlarda kendilerini memnun etmek için elinden gelen gayreti göstereceğini ifade ederek kapılarının her daim açık olduğunu söyledi.

Program kapsamında Enstitü Müdür Başyardımcısı Mehmet OKUYAN mali konulara ilişkin bir sunum yaparak katılımcıların sorularına cevap verdi.

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Sayın Yunus CERRAHOĞLU ise konuşmalarında çok özel bir coğrafyada göreve başlayan tüm meslektaşlarına başarılar diledi. Depremle birlikte tüm milletimizi derinden yaralayan bir yıkımın gerçekleştiği illerde devletimizin bütün yaraları sarma adına büyük gayret sarf ettiğini ifade eden Şube Müdürümüz göreve yeni başlayan öğretmenlerin de eğitime yeni bir heyecan, yeni bir soluk getirerek o bölge çocuklarına çok büyük fayda sağlayacağını ifade etti. Seminer boyunca elde edilecek bilgi ve beceriler kadar kursiyerlerin birbirine aktaracağı görüş, öneri ve örnek çalışmaların da çok değerli olduğunu vurgulayan Sayın CERRAHOĞLU tüm katılımcılara başarılar diledi.

Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğünce, ilk ataması deprem bölgesine yapılan ve göreve yeni başlayan öğretmenlerin bölge koşullarına uyumunu sağlamak ve depremden etkilenen öğrencilerle etkili iletişim kurabilmelerini sağlamak amacıyla eğitici eğitimleri verilmeye başlandı. 

Tokat'ta deprem nedeniyle evi ağır hasar görenler konteynere yerleşmeye başladı Tokat'ta deprem nedeniyle evi ağır hasar görenler konteynere yerleşmeye başladı

UNICEF iş birliğinde hazırlanan mesleki gelişim çalışması; deprem bölgesinde göreve yeni başlayan öğretmenlerin bölgedeki koşullara uyumlarını sağlamak, depremden etkilenmiş öğrencilerle etkili iletişim kurmak, psikososyal destek eğitim alan öğrencilerin eğitim öğretim süreçlerinde karşılaşabilecekleri zorluklarla baş etmek ve öğretmenlerin psikolojik sağlamlıklarını desteklemeyi amaçlıyor. 

Eğitimler Ekim ve Kasım ayları süresince hizmet içi eğitim enstitülerinde devam edecek. Eğitim sonunda 1.650 rehber öğretmen, eğitici eğitimi almış olacak. Devamında eğiticiler görev yaptıkları illerde mesleğe yeni başlayan öğretmenlere 30 saatten oluşan bir eğitim verecek. Ayrıca eğitim içerikleri öğretmenlerin daha sonra faydalanacakları bir kaynak kitap haline getirilerek ÖBA'da yayımlanacak.

Haber:Büşra BAYRAKTUTAN 

Kaynak: BÜŞRA BAYRAKTUTAN