Fatih Erbakan'dan sokak hayvanları açıklaması Fatih Erbakan'dan sokak hayvanları açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisinin Rize’de düzenlediği aday tanıtım toplantısında İl Başkanı Saltuk Deniz’e Büyükköy belediye başkan adayı olarak gösterilen Mevlüt Çağıran ile ilgili sorulan soru üzerine cevap verdi.

Bu devirde kim kimin fikrini, olurunu almadan onu aday gösterebilir diyen CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz; “bunu mantık alıyor mu, bu arkadaş Çayeli ilçesinde esnaflık yapan, Büyükköy'de ikamet eden ve daha önce de CHP yönetiminde görev yapan bir arkadaşımızdı. Ardından önce CHP'den İstifa ederek #AKParti'ye üye olmuştu. Biz her yerde aday çıkaracağımızdan dolayı, ilçe Başkanımız bu arkadaşla konuşuyor, kendisini aday yapmak istediğini söyleyerek, o da kabul ediyor” dedi.

Başkan Deniz; “Hatta yeniden CHP'ye üye olmak istediğini ve oradan telefon açarak Özlem Hanım'a kendi Kimlik bilgilerini veriyor. Ne iş yaptığını mezuniyet durumu biz de bunları sisteme giriyoruz. Sistemde görünen kişi, parti merkezine gidiyor ve orada gözüküyor. Parti meclisinde çıkıyor ve burada adaylık süreci başlıyor. Sabahleyin beni kendisi aradı, ‘benim adaylığım yok’ dedi. ‘Ben adaylıktan çekiliyorum’ dedi. Biz de kendisine talebin yoksa tamam dedik.

Deniz; “Bu konuda parti meclisin de bir karar alındı ama, Belediye Başkanı adayı diye ismi bir yere bildirilmiş değil. Bu arkadaş daha sonra sabah saatlerinde bütün basını arayarak, Kendisinin haberi olmadan aday yapıldığını söyledi. Sonra öğreniyoruz ki, kendi yakını amcasının oğlu da AK Parti'den aday adayıymış. Şunu tekrar ediyorum; bu zamanda kimsenin haberi olmadan, Kimse kimseyi aday yapmaz” şeklinde açıklamada bulundu.

Kaynak: TANER ŞAHİN