2-12 Mart tarihleri arasında “Anadolu’da Buluşalım” temasıyla Erzurum’da yapılacak olan İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları öncesi basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi Başkanı Adam Kosa, Erzurum Gençlik ve Spor il Müdürü Birdal Öztürk ve Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu başkanı Kerim Vural katıldı. 
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, 34 farklı ülkeden 800 sporcunun katılımıyla 2-12 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan, dünyanın en önemli spor organizasyonlarından biri durumundaki 20. İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’nın, Erzurum ev sahipliğinde yapılacak olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başladı. 
“Ülkemiz, birçok prestijli organizasyona başarıyla ev sahipliği yapmıştır”
Spor organizasyonlarının, ülkelerin temsiline yüksek oranda katkı sunduğunu ve yerel, bölgesel ve ulusal ekonomiler üzerinde önemli etkiler meydana getirdiğini ifade eden Vali Çiftçi, şöyle konuştu: 
“Ülkemizde de son yıllarda uluslararası spor etkinliklerinin öneminin anlaşılmasıyla birlikte ülke ve şehir düzeyinde spor etkinliklerine olan ilgi artmış, bu etkinliklere ev sahibi olabilmek için girişimler ve yatırımlar hız kazanmıştır. Muhterem Cumhurbaşkanımızın spor organizasyonlarına verdiği destek ve spor tesis sayımızın arttırılması yönündeki çok kıymetli çalışmalarıyla, uluslararası spor organizasyonları için bir cazibe merkezi haline gelen ülkemiz, birçok prestijli organizasyona başarıyla ev sahipliği yapmayı başarmıştır. Ülkemizde özellikle kış sporlarına yönelik tesisleriyle akla gelen ilk şehirlerden biri olan Erzurum; 2011 Üniversiade, 2017 EYOF Kış Spor Oyunları gibi birçok spor organizasyonuna ev sahipliği yapmış ve bu etkinliklerden alnının akıyla başarıyla çıkmayı başarmıştır.  Tüm spor müsabakalarına ev sahipliği yapabilecek bir anlayışla hazırlanmış tesislere sahip Erzurum’da, 20. Deaflympics İşitime Engeliler Kış Olimpiyatları’nın gerçekleşecek olmasından onur duyuyoruz. Bu önemli organizasyon için şehrimizdeki paydaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı titizlikle sürdüreceğimizi temenni ediyor, çalışmalarımızda bize destek olan Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak ve Bakanlık bürokratlarımıza sizlerin nezdinde teşekkürlerimi sunuyorum. Etkinlik kapsamında yer alacak 6 farklı spor branşını kayaklı koşu, alp disiplini, snowboard, curling, satranç ve kış oyunlarına ilk defa dâhil olan futsal olarak sayabiliriz. Ülkemizin curling branşında kadın ve erkek milli takımlarımız ile ilk kez bu müsabakalarda yer alacak olması bizleri fazlasıyla heyecanlandırmaktadır. Bu alanlara ek olarak Futsal'da kadın ve erkek takımlarımız, satrançta kadın ve erkek bireysel sporcularımız ile aynı zamanda Alp disiplini ve snowboard branşlarında da sporcularımızın mücadele edecek olmasının gururunu yaşamaktayız. 

“Önemli bir misyon üstleniyorsunuz”
İşitme Engeliler Kış Olimpiyatları’nın şehrimizde düzenlenecek olmasının yanı sıra engelli bireyleri cesaretlendirmesi bakımından çok önemli bir misyon üstlendiğini dile getiren Vali Çiftçi, “İşitme engelli insanların sosyal yönünün güçlendirilmesi, toplumdaki insanların bu sessiz çığlığın başarılarını duymaları, toplumdaki diğer engelli vatandaşlarımızı cesaretlendirmeleri ve uluslararası düzeyde işitme engellilere ait işaret dilinin yaygınlaşmasına yardımcı olması boyutu ile İşitme Engelliler Kış Olimpiyatları’nın çok önemli bir misyon üstlendiği kanaatindeyim. Misafirlerimizin bu organizasyondan çok güzel duygularla ayrılacaklarını temin ediyorum. Sporun saygıyı, sevgiyi yücelten bir unsur olması dolayısıyla insanların sosyalleşmesi üzerinde bir dizi etki oluşturacağını düşünüyor; 20. İşitme Engeliler Kış Olimpiyatları’nın ilimizin, ülkemizin tanıtılmasında önemli bir güdüleme aracı olacağı inancıyla organizasyona katılım sağlayacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum.” dedi. 
Basın toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.

Gümüşhacıköy’de muhtarlar  KKKA hakkında bilgilendirildi Gümüşhacıköy’de muhtarlar KKKA hakkında bilgilendirildi

Kaynak: HABER MERKEZİ