Ak Parti Rize Milletvekili Lütfü Çırakoğlu, Sağlık İl Müdürü Mustafa Tepe, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Muhammed Avcı ve Merkez İlçe Başkanı Ali İhsan Yazıcı ile birlikte Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz’ı makamında ziyaret edip hastaneyle ile ilgili bilgi aldılar. Daha sonra ise sonra inşaatı devam eden 250 yataklı devlet hastanesinde incelemelerde bulundular.

İncelemelerin ardından bir açıklama yapan Çırakoğlu, ‘’Rize’mize yapılan yatırımların ne durumda olduğu, ne zaman hizmete açılacakları ve işlerin ne şekilde yürüdüğü hususunda incelemelerde bulunmak üzere İl teşkilatımız ve merkez ilçe teşkilatımızla birlikte buradayız. Bugün Rize merkezimizde 250 yataklı çok modern bir hastanemizin inşaatının önündeyiz. Hastanemiz konfor ve kullanım açısından Türkiye’nin sayılı hastaneleri arasında yer almaktadır. Gerçekten sağlıkta çok önemli mesafe kat ettik. Gelip gördüğümüzde önceki dönemlerde yaşanan sağlık sorunları artık 2009 da yaşanmıyor. Ama ne var ki bütün dünyada olduğu gibi gelişmiş olan ülkelerde özellikle sağlık söz konusu olduğu zaman vatandaşımız çok daha fazla şey istiyor. Bu konuda haklılar. Biz buna ayak uydurmak vatandaşımızın bu taleplerine cevap vermek için çaba sarf ediyoruz.”

Rize’miz de baypas cerrahisi yapıldığını kaydeden Çırakoğlu, ‘’ 2007–2008 ve 2009’da bunu görüyoruz. 97’de çok elzem sorunlara bile cevap veremeyen bir Rize varken şimdi artık baypas cerrahisi yapılabiliyor.  Bu Rize’miz açısından çok önemli. Eskiden temel atılırdı ondan sonrada yıllar yılı beklenirdi. Başbakanımızın Türkiye genelinde talimatı şudur, Biz temel atmıyoruz kurdele kesiyoruz iş bitiriyor ve böylece açılış yapıyoruz. Temel atma törenleri geçmiştir. Milletin hakikaten arzu ettiği bir noktaya gelinmiştir. Herkes konuşurdu. Ama icraata sıra gelince orda susarlardı. Şimdi konuşma devri bitti. Değerli Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’la icraat devri başlamış oldu’’

İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe ise, ‘’Şuan yapımı devam etmekte olan bu modern hastanemizin sayın vekilimizin de ifade ettiği üzere çok büyük bir olasılıkla 2010 Ağustos itibariyle hizmete girmesi planlanıyor. Hastanemiz 93’u tek yatak 85’i çift yatak olmak üzere hali hazırda 263 yatak olarak hazırlanmış bir hastane olarak planlanmış. İnşaatı devam etmektedir. Fakat biz bu 263 yatağı ihtiyaca binaen tek yataklı odalar çift yataklı hale getirerek sayıyı 356’ya kadar çıkarabiliyoruz.  Rize’mizin merkezinde olduğu gibi Ardeşen ve Pazar arasındaki Hamidiye mevkiinde de 150 yataklı çok modern bir devlet hastanesinin inşaatının devam ettiğini söyledi.

Rize Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Arif Yılmaz; Sayın Milletvekilimiz sürekli tıp fakültemizle ilgili çalışma ve gelişmeler hakkında bizlerden bilgi almakta, çözümleri noktasında önemli katkılar sağlamaktadırlar. Geçen yıl tıp fakültemize 40 öğrencimizi başlatmıştık, bu yılda 50 öğrencimiz başlatarak 90 öğrencimize tıp eğitimi vereceğiz. Fakültemizin ek binasında yakın bir tarihte tamamlayıp hizmete sunmuş olacağız.”diyerek Rize Milletvekili Dr. Lütfi Çırakoğlu’na teşekkür etti.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
FOTOĞRAFLAR: FİKRET DELAL

Editör: HABER MERKEZİ