Siyaset

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez'den 'Torba Yasası' Eleştirisi

CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Meclis Genel Kurulu'nda yapılan 8. Yargı Paketi görüşmeleri sırasında 'torba yasası' uygulamalarına yönelik sert eleştirilerde bulundu.

Abone Ol

Meclis kürsüsünden yaptığı konuşmada Suiçmez, halkın anlayışını dile getirerek, "Bu sabah beni Tonya'dan Fatma teyze aradı ve dedi ki: 'İki gündür konuşuyorsunuz 'Torba yasası hukuka uygun değildir.' diyorsunuz. Biz bir şey anlamadık.'" şeklinde konuştu.

Suiçmez, konuşmasında anayasa kitapçıklarını göstererek şu ifadelere yer verdi: "Bu gördüğünüz torba yasa, içinde de görülmekte olan, 17 ayrı kanunu ilgilendiren yasalar. Şimdi, bununla ilgili biz bir şey yapmaya kalktığımız zaman hop buraya gidiyoruz; buradan bir şey açmaya kalkıyoruz, bakıyoruz, bu da başka bir yere yollama yapmış, buna bakıyoruz, bu yetmedi, şuraya bir yollama yapmış diye 17 ayrı kanunla uğraşıyoruz. O arada diyoruz ki: 'Bu kanun gönderdiğiniz torba yasada biz buna onay vereceğiz ama buna onay vermeyeceğiz.' 'Hayır.' diyorsunuz bunun hepsini birden size oylatacağız dolayısıyla Fatma teyze karşı çıktığımız, 'torba yasa' dediğimiz olay budur."