Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Rize’de seçim çalışmaları kapsamında Pazar ilçesinde yurttaşlarla bir araya geldi. Burada coşkulu bir kalabalığa seslenen Özel, “Çay üreticisi 1,5 milyon insanın ekmeğini çıkardığı Çaykur’u dünya kartellerine verip sizleri ezmek istiyorlar” dedi.

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerine odaklandı. Yerel seçimlere 11 gün kala siyasi partiler çalışmalarını yoğunlaştırdı.

CHP lideri Özgür Özel, Artvin ilinde gerçekleştirdiği mitingin ardından Rize’nin Pazar ilçesine geçerek çoğunluğunu kadın ve gençlerden oluşan yüzlerce yurttaşın toplandığı Pazar meydanında vatandaşlarla bir araya geldi. Özel çay üreticilerinin yıllardan beri yaşadığı sorunlarına değinerek “Biz diyoruz ki, çayın bir taban fiyatı olsun. Yani Çaykur’un ilan ettiği fiyat taban fiyat olsun. Bu fiyat altında herhangi bir işlem yapılamasın. Taban fiyatın altında çay almanın cezası olsun” dedi.

‘ÇAYKUR’U KARTELLERE SATIP SİZİ EZMEK İSTİYORLAR’

Özel’in açıklamalarından satır başı şöyle:

“Yaş çay taban fiyatı geçen yıl 11 TL idi ancak o gün 1 litre yakıtın fiyatı 15 TL idi. Bugün 1 Litre yakıt kırk iki TL  oldu bu koşullarda yaş çay taban fiyatı 25 TL den aşağıya olmamalıdır”

“Çay üreticisi 1,5 milyon insanın ekmeğini çıkardığı Çaykur’u dünya kartellerine verip sizleri ezmek istiyorlar. Sizi bir karınca gibi ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi onun da adı Cumhuriyet Halk Partisi’dir.

“BİZİM ÇAY KANUU TEKLFİMİZ YABANCI ŞİRKETLERİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK TEKLİF DEĞİLDİR”

Hemşeriniz Mehmet Bekaroğlu, komşu illerimizin milletvekilleri sevgili Uğur Bayraktutan, bugünün Trabzon Ortahisar Belediye Başkan Adayımız olan Ahmet Kaya ve o günün Giresun Milletvekili Necati Tığlı, 20 maddeden oluşan alternatif bir kanun teklifi hazırlamışlardı.

Milletvekilimiz Tahsin Ocaklı, o teklifi inceledi. İl yönetimimizle geliştirdi ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin Çay Kanun Teklifini hazırladılar.

Bizim teklifimiz öyle yabancı şirketlerin yüzünü güldürecek bir teklif değil. Bizim teklifimiz, sizin, Pazar’ın, Rize’nin, çay üreticilerinin yüzünü güldürecek bir teklif.

“ÇAY ÜRETİCİSİNİN EMEĞİNİ ÇALANLAR ALLAH’INDAN BULSUN”

Biz diyoruz ki, çayın bir taban fiyatı olsun. Yani Çaykur’un ilan ettiği fiyat taban fiyat olsun. Bu fiyat altında herhangi bir işlem yapılamasın. Taban fiyatın altında çay almanın cezası olsun. Çay üreticisinin emeğini çalmaya çalışanlar cezasını hem Allah’tan bulsun hem devletten bulsun.”

“ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçiler ,çoluk çocuk bakıyoruz açız bize 6 ay iş veriyor sonra kapı dışarı ediyorsunuz ,bize iş verin çalışalım diyor ÇAYKUR’da çalışan mevsimlik işçilerin kadrosunu verin bu onların hakkıdır kadro istiyorlar kadro”

“Esnaflarımız bankalarda ki paralarının karşılığında nasıl promosyon alıyorsa çay üreticilerimizde almalıdır”

“Seksen bin öğretmenimiz hala atama bekliyor”

Özel, “CHP’nin Pazar adayının Pazar ilçesine nasıl hizmet yapacak” diye söylüyorlar. Anlatayım “Adayımız Neşet Çakır’ın sağ yanında Ankara belediye başkanımız Mansur Yavaş var. Sol yanında İstanbul belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu var arkasında ise sonun kadar CHP Genel başkanı Özgür Özel var”

DEVA Partili Karal: “Tarımsal üretim, tarla fareleri nedeniyle tehdit altında, acil önlem alınmalı” DEVA Partili Karal: “Tarımsal üretim, tarla fareleri nedeniyle tehdit altında, acil önlem alınmalı”

Özel’in konuşmasının ardından yurttaşlar Pazar meydanında tulum eşliğinde horon oynadı.

Özel’in konuşma yaptığı alanda polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı, alana giren yurttaşların üst araması yanı sıra çantalarının dikkatlice arandığı gözlendi.

Muhabir: TANER ŞAHİN