Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Saruhan, hem yurt içinden hem de yurt dışından takviyeler yapacaklarını söyledi.

Transfer sürecinde teknik heyetin görüşlerinin belirleyici olduğunu ifade eden Saruhan, futbolun yalnızca sonuç odaklı değil, aynı zamanda keyif veren ve yaratıcı bir oyun olması gerektiğini vurguladı.

Çaykur Rizespor Erzurum kampında tempoyu artırdı
Çaykur Rizespor Erzurum kampında tempoyu artırdı
İçeriği Görüntüle

"Transfer kararlarında hocamızın takdiri yüzde 50'dir, hatta daha fazladır. Kendisine ve ekibine bu konuda büyük saygı duyuyorum. Futbol aynı zamanda zevk veren, keyif alınan kreatif bir oyun olmak zorunda. Biz de adımlarımızı bu doğrultuda atıyoruz." dedi.

"İki Yerli Yıldızla Yüzde 90 Anlaştık"

Başkan Saruhan, transfer çalışmalarının planlandığı şekilde sürdüğünü belirterek, Türkiye'den iki önemli isimle büyük ölçüde anlaşma sağlandığını açıkladı.

Saruhan, "Türkiye'den iki güçlü oyuncuyla yüzde 90 oranında anlaşma sağladık. Bunun yanında yurt dışından da kadromuza önemli takviyeler yapacağız. Belirlediğimiz bölgelere kaliteli oyuncular kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor." ifadelerini kullandı.

Yabancı Kontenjanı Nedeniyle Ayrılık Sinyali

Türkiye Futbol Federasyonu'nun güncellediği yabancı oyuncu kuralına da değinen Saruhan, kadro planlamasını bu doğrultuda yaptıklarını belirterek, mevcut yabancı futbolculardan 1 veya 2'siyle yolların ayrılabileceğini söyledi.

"Yeni kurallar doğrultusunda kadro planlamamızı sarsmayacak şekilde hareket etmek zorundayız. Kontenjanda yer açmak ve kurala uyum sağlamak adına mevcut kadromuzda bulunan 1 veya 2 yabancı futbolcumuzla yakın zamanda vedalaşmak durumunda kalabiliriz." diye konuştu.

Aziz Yıldırım'dan Transfer Sözü

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile görüştüğünü de açıklayan Saruhan, sarı-lacivertli ekipte kadroda düşünülmeyen iki oyuncu için destek sözü aldığını belirtti.

Saruhan, "Sayın Aziz Yıldırım ile göreve gelişimiz dolayısıyla karşılıklı başarı dileklerinde bulunduk. Görüşmemizde Fenerbahçe'de kadro dışında kalacak iki oyuncu konusunda talebimi ilettim. Sayın Yıldırım da isim vererek bu talebimize olumlu yaklaştı ve destek olacağını ifade etti." dedi.

Muhabir: İBRAHİM KURU