Rize Atatürk stadının kirli koltukları sonkez spor severlere hizmet verdi. Çürümeye tekedilkmiş bir enkaz haline dönüşen satdyum belkide ömründe ilkkez böylesine bir derbiye evsahipliği yapmış oldu. Çayelispor-Ardeşenspor’un Rize birinci Amatör playof mücadelesinde karşı karşıya geldiği 20 Mart Pazar günü, hemen stadın yanındaysa kapalı spor salonunda da Ak parti Rize Milletvekilleri aday adaylararı temayül oylaması yapılıyordu.

       Spor salonunda Rizeyi Ankarada temsil etmek için Rize parti teşkilat mensuplarını kapıda karşılayıp tercih oyu bekleyen beklentili insanlar, diğer taraftan Atatürk stadında İlimizin iki büyük ilçeleri futbol müsabakasında finel derbisi oynayacaklardı. Kısacası birtaraftan koltuk almak diğer taraftan idareci ve camialarının büyük fedakarlıklar yapıp kurdukları ve futbolun güzelliğini sergiledikleri müsabaka vardı.

      Maç öncesi isterdim ki bu iki büyük ilçesnin karşılaştığı trübünde Rize hizmet sevdalıları diye yola çıkan kişilerinde olması. Ne yazık ki protokol trübününde değil o insanlardan görmeyi, Rize brokrasısınden kimseler yoktu. Halkın içinde olması gerekenler sadece sandık başlarında bekledi durdular. Bilinmelidiyki teveccüh gösterirsen karşılık bulursun. Unutulmamalıki futbol takımı renklerini taşıyan renklerdeki atkıyı boynuna takmayıp çıkartan siyasi liderler o yörenin belediye başkanlığını kaybetmişlerdir. Bazı şeyler geç farkediliyor.

    Maç atmosferi gayet olumluydu ki iki camiada centilmen ve sportmence mücadele ettiler. Hakkeden kazandı ve yoluna devam etti. Çayelispor bir sezonu daha hedefine ulaşamadan bitirmiş oldu. Hataların olduğu birsezondu elbette. Aslında başarı olsaydı hatalar konuşulmayacaktı elbette. Herşeyden önce zamanını  spor sevdası yüzünden ve de bazı durumlarda yanlış anlaşılmasına rağmen her türlü fedakarlığı feda eden sayın Mustafa Baltacı Başkanı tebrik ederiz. Ama tek birşeyi unutmamak lazım kurum ve kuruluşlar ekib işidir. Ne kadar azim olursa olsun ekip sağlam olmalıdır.

    Kulübde toparlayıcı rölüde yapmaya çalışan sayın Başkan elbette hatada yapmış olabilir. Biz yöre insanları olarak cebimizden bişe vermeyi değil eleştirmeyi daha çok severiz. Sayın Başkan yoluna devam etmelidir.Bir şeyi demeden geçemeyeceğim. Sayın Başkan demişti ki “biz Rize’nın Fenerbahçesiyiz.” Sayın başkan bu cümlen yanlıştı, Fenerbahçe şaibelerle başarılar elde etmiş bir takımdır. Çayelispor önce Rişze’nın FIRTINASI olmalıydı. İlçemizde beştane spor kulübü vardır. İlk yapması gereken şey de bu kulüp idarecilerini toplayıp Çayeli sporda alanında ne yapmalı, başarılı olmak için neler yapılmalıdır, İlçemizin güclü olduğunu zaten beştane kulübü olması anlatıyor. Bir deyim vardır OLMUŞ ve ÖLMÜŞe çare yok. Geleceğe bakmak lazım. Bitti denen nokta başlangıc demektir.

    Ardeşensporu kutluyor ve başarılı olmasını diliyoruz. Sonuç olarak eksiklerin olduğu tribünler gözden kaçmadı. Sahadaki centilmen mücadele alkış aldı.