Devlet Su İşleri (DSİ) ve Çayeli Belediye ekipleri çevre düzenleme çalışmalarını tamamlayarak bugün şehir içi bağlantı köprüsü ulaşıma açıldı.

Şehir içi bağlantı köprüsüne gelen Çayeli Belediye Başkanı İsmail Hakkı Çiftçi burada yaptığı açıklamada; “2020 yılında dönemin Çevre Şehircilik Bakanı, dönemin Tarım Orman Bakanı, dönemin İçişleri Bakanı'nın bu bölgeye Afat günü gecesi ve Afat'ın da gelmesinin ardından daha sonrasında pandemi oldu, ihale süreçleri oldu. Bu ihalelerin iptal olduğu oldu. Sadece olumsuz bir olay olduğundan belediyeyi suçlamakla ilgili olaya başladılar. İşte çevrede yolların bozulması belediye suçlu. Burada bir kaza oldu, belediye suçlu. Ama elbette ki çalışmayı her zaman söylediğimiz gibi DSİ'yi yapıyor. Ama belediye burada elini taşın altına koymuş. Diğer kurumlardan bir tanesi. Burada TEDAŞ var, Türk Telekom var, belediye var, DSİ var. Ve başka kurumlardan zamanı geldiğinde burada varlar. Asıl amacımız 2020'de oluşmuş olan selle ilgili daha sonraları da Bozkurt'ta yaşananları da dikkate alarak ortaya çıkan o görüntülerin ilçemizde yaşanmaması” dedi.

Başkan Çiftçi; “Yani biz Çayeli’ni yönetenler Rize'yi yöneten dönemin Valisi, Çayeli’ni yöneten Çayeli Kaymakam'ı, Çayeli Belediye Başkanı, DSİ'yi Bölge Müdürü, Çevre Şehircilik Yeni Müdürü, Çevre Şehircilik Bakanlığı, Tarım Orman Bakanlığı, bütün bu kurumlar yani yeniden bu derelerin iyileşmesiyle gelecekte daha iyi hem çevresel açıdan sihir görüntülü olmaya çıkmasını hem de gelecek tehditlerin ortadan kalkması için sorumluluğun altına girdik” dedi.

Burada bu köprü daha önce yapılacaktı diyen Çiftçi; “Biz karayollarına birkaç defa belediyenin önünden şehre bir giriş yapalım. Yamantürk Okulumuzun oradan bu yolları baypas edelim diye müracaatta bulunduk. Ama bu müracaatlarımız farklı kurumlar tarafından reddedildi” dedi.

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU