Çayeli 75. Yıl İMKB YİBO ve Rize Gençlikspor Müdürlüğü tarafından organize edilen Uluslararası Mehmet Akif Pirim Grekoromen Güreş Şampiyonası, Rize'nin Çayeli ilçesinde başladı. Turnuvaya Rize’den Çaykurspor, Rize Güreş Eğitim Merkezi ve Çayeli YİBO takımları katılırken yurt dışındanda Azerbaycan ve Gürcistandan takımlar katılıyor. 62 güreşçinin katıldığı turnuvanın ilk gününde açılış seremonisi yapıldı.  

Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Rize Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Yılmaz; Rize'nin güreşte akla ilk gelen illerden olmadığını ifade ederek, ''Belki güreşte akla ilk gelen iller başka oluyor. Fakat Türkiye'de belki de birçok kişinin bilmediği bir gerçek var ki, o da dört olimpiyat şampiyonluğu çıkaran tek ilin Rize olduğudur. Dolayısıyla Rize'de güreşi ayakta tutmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bize mutluluk yaşatanların adını yaşatmak istiyoruz. Diğer olimpiyat şampiyonlarımız için de bir şeyler yapmayı düşünüyoruz'' diye konuştu. 
Ömer Yılmaz’dan sonra mikrofona davet edilen   Olimpiyat şampiyonu güreşçi Mehmet Akif Pirim de iyi antrenörlerle çalışmanın başarıya ulaştıracağını ifade ederek, ''Hiçbiriniz için olimpiyat şampiyonluğu hayal değil. Bu topraklardan dört olimpiyat şampiyonu çıktı. Niçin daha fazla olmasın. Benim inanmam değil, sizin inanmanız önemli'' diye konuştu. 
Törende son konuşmayı yapan Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, Çayeli Kazım Ayvaz Spor Salonu'nda yapılan şampiyonanın açılış töreninde, Türkiye'nin efsanelerinden, genç güreşçilerin idollerinden olan Mehmet Akif Pirim adına organizasyon düzenlemekten mutluluk duyduklarını söyledi.   İnsanların değerinin genelde öldükten sonra bilindiğini, sağlıklarında pek kıymet bilinmediğini ifade eden Kocatepe, ''Anlaşılan o ki bundan sonra sağken de bazı değerlerin kıymetlerini bileceğiz. Rize'de yapılan bu organizasyon belki yetersizdir ama sonraki yıllarda yeni ve daha büyük organizasyonlar düzenleneceğini ümit ediyorum'' dedi. 
 Bu tür organizasyonların büyük taraftarları gerektiren işler olduğunu vurgulayan Kocatepe, ''Bu çocuklarımız sırf güreşmek için gelmiyor. Zaten güreş eğitim merkezlerinde güreşiyorlar. Bir şampiyona sahip çıkılacaksa, önce kendi hemşerileri sahip çıkacak'' diye konuştu. 

 

Bir birinden çekişmeli müsabakalara sahne olan turnuva Pazar günü yapılacak final müsabakalar ve ödül töreni ile sona edecek.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ... 

Editör: HABER MERKEZİ