Bakanlığa bağlı halk eğitimi merkezi ile olgunlaşma enstitüsünde görev yapan kurum yöneticilere yönelik 13-15 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Eğitim Yönetimi Seminerinin açılışını  (Yaygın Eğitim Kurumları) gerçekleştirildi.

Açılış programına Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz METE, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Hacı Ali OKUR, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı  Ferhat DAVRAN, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf TÜFEKÇİ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin ŞAHİN,İl Milli Eğitim Şube Müdürü Berk EREN, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Şube Müdürü ve Eğitim Yöneticisi Mehmet Zeki HITAY, Eğitim Görevlileri ve kursiyerler katıldı.

Açılış programında konuşan Hizmetiçi Eğitim Enstitüsü Müdürü Hızır İlyas ÖLKER tüm misafirlere ve katılımcılara “Hoş geldiniz.” diyerek verimli bir seminer programı diledi.

Çayeli Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünün bütün kadrosu ile tüm katılımcıların burada kendilerini mutlu hissetmeleri ve güler yüz ile ayrılmaları için gereken gayreti göstereceklerini ifade eden Hızır İlyas ÖLKER, Bakanlığın Hizmetiçi Eğitim Enstitülerini değerlendirme amacıyla uygulamaya koyduğu kurum değerlendirme anketlerinin de doldurulmasının kendilerini çok mutlu edeceğini belirtti.

Açılış programında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf TÜFEKÇİ tüm misafirlere ve katılımcılara “Hoş geldiniz.” diyerek yoğun programına rağmen enstitüde düzenlenen bütün programlara katılmaya gayret ettiğini belirtti. Halk Eğitim Merkezlerinin vatandaşların eğitiminde çok önemli bir görev üstlendiğini ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü bu doğrultuda fedakârca çalışan tüm görevlilere teşekkür etti.

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Cengiz METE ise konuşmalarında: “Halk Eğitim Merkezlerimiz ve Olgunlaşma Enstitülerimiz açtıkları kurslar ve verdikleri eğitimlerle çok önemli bir görev üstlenmekteler. Bu doğrultuda sizlerden isteğimiz şudur ki açılan kurslarda niceliği değil niteliği ön planlana çıkarmanız. Devletin her türlü imkânını çok verimli bir şekilde amaca uygun olarak kullanalım. Tüm faaliyetleri planlarken Milli Eğitimin amaçlarına, hedeflerine azami özen gösterelim. Vatandaşa dokunalım. Hedef kitlemizdeki tüm unsurların memnuniyetine son derece değer verelim. Tüm iş ve işlemlerde milli ve manevi değerlerimize uygun kaliteli il yapmanın gayesini güdelim. Halk ile sağlıklı iletişim konusunda azami özen gösterelim ve faaliyetlerin bitiminde vatandaşımıza “İyi ki bu kursu almışım”. dedirtelim.” ifadelerini kullandı.

Açılış programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Açılış programı sonrasında ise kursiyerlerle buluşan Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Sayın Hacı Ali OKUR ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Sayın Ferhat DAVRAN kursiyerlerle paylaşımlarda bulunarak soruları yanıtladılar.

Hataylı depremzede öğrenciler, Bolu'da konser verdi Hataylı depremzede öğrenciler, Bolu'da konser verdi

Kaynak: BÜŞRA BAYRAKTUTAN