Haber: Fikret Karabulut - Rize Müftülüğü, Çayeli İmam Hatip Lisesi hafızlık pekiştirme öğrencilerine yönelik "Teknoloji olmadan bir kaç saat" konulu seminer düzenledi.

Seminerde konuşan Din Hizmetleri Uzmanı Niğmet Çalışkan, teknolojinin hayatımızda giderek daha fazla yer edindiğini ancak teknolojinin bağımlısı olmanın da büyük bir tehlike olduğunu söyledi.

Çalışkan, "Teknoloji, hayatımızı kolaylaştıran ve daha verimli hale getiren bir araçtır. Ancak bu aracın bağımlısı olmak, bizi birçok sorunla karşı karşıya bırakabilir. Teknoloji bağımlılığı, sosyal ilişkilerden kopmaya, akademik başarıda düşüşe, psikolojik sorunlara ve hatta fiziksel rahatsızlıklara neden olabilir." dedi.

Teknolojinin bağımlısı olmamak için bazı önerilerde bulunan Çalışkan, şunları söyledi: “Teknolojiyi kullanma sürenizi sınırlayın. Teknolojiyi kullanmadığınız zamanlarda başka aktiviteler bulun. Aileniz ve arkadaşlarınızla birlikte zaman geçirin. Teknolojinin zararları konusunda bilinçli olun. Seminer, öğrencilerin teknolojinin bağımlısı olmamak için farkındalık kazanmaları açısından önemli bir katkı sağladı” dedi.
 

Editör: HABER MERKEZİ