Yerel seçimler yaklaşırken ve bu seçimlerde hemşerimiz olan adayların çokluğu karşımızdayken, bu adaylarımızın önce bölgelerindeki insanlara, sonra memleketinin insanlarına kattıkları değerleri iyi irdelemek gerekir. Takım tutma aşkı ile parti amblemlerine vurulma sevdasını bir tutan seçmenlerimizin, halka fayda sağlamış ve “sağlayacak” değerleri görmezden gelebilme ihtimali dahi düşündürücüdür…

29 Mart yaklaşırken, işte böyle bir durum ile karşı karşıyayız. Aslına bakarsanız, bu portre için “görünen köy kılavuz istemese de” kılavuzun sayfalarını çevirip bir anımsamakta yarar var diye düşünüyorum.

Kendisi öncelikle bir memleket sevdalısı. Bu sevdasını asla istismar etmedi –ki bunu seçimlere 20 gün kala kutlanan Çayeli’nin Kurtuluş gecesinde de gösterdi. Halen sürdürdüğü ve uzun yıllardır başkanlığını  yürüttüğü Çayeli Vakfı’ndaki görevi süresince, başta eğitim olmak üzere sayısız sosyal-kültürel hizmetlere öncülük etti.

Eğitim kendisi için bir sevda, bir hizmet sorumluğu. Adını taşıyan ve halkına armağan ettiği 3 okul ile her sene 4.000 öğrenci eğitim-öğretim hayatını sürdürmeye devam ediyor.

Şehrin dışında kalan ve pek çok İstanbullunun bilmediği o toprakları, son 10 senede İstanbul’un cazibe merkezi haline getirdi. Bugün gayrimenkul açıdan İstanbul’un en lüks semtleriyle yarışacak düzeyde bir beldenin belediye başkanı kendisi.

İsmi Çayelililere olduğu kadar, kendi beldesindeki insana da güven ve sıcaklık veriyor yıllardır. Düğünlerde, cenazelerde, açılışlarda, aklınıza gelebilecek her türlü toplumsal gelişmede, halkın arasında, halkın içinde görebilirsiniz kendisini…

 Hüseyin Avni Sipahi…

İki dönem boyunca halkın büyük teveccühünü kazanmış bir şekilde yüksek oy oranlarla seçilen Sipahi, bu dönem Taşdelen beldesinin Çekmeköy ilçesine bağlanması ile Çekmeköy Belediye başkanlığına adaylığını koydu.

Yazımın başında belirttiğim gibi ‘’görünen köy kılavuz istemese de’’ kılavuzun değerini bilmek için sayfaların arasındaki incileri, insanlarla paylaşmak gerekir düşünüyorum.

Bu seçimlerin genel değil yerel seçimler olduğunu unutmamamız gerekir. Lakin, beş sene boyunca yerel hizmet sağlayacak olanlar amblemlerle değil, halka hizmet anlayışı ile hatırlarda kalacaklardır, –ki Sayın Sipahi’nin insanların hafızasında nasıl bir anlayışla yer edindiği Taşdelen ve çevresindeki tüm bölge insanı tarafından çok iyi bilinmektedir zaten.

Dikkatinizi çektiyse ne parti ismi telaffuz ettim, nede rakip adaylar hakkında fikir beyanatında bulundum. Hüseyin Avni Sipahi’nin hizmet anlayışının ve halk ile olan bütünlüğünün söz konusu olduğu bir yazıda, ne parti ismine nede rakip adayların mevzu bahsine gerek kalacağını düşünüyorum.

Sayın Sipahi’nin hak edeceği başarıya ulaşacağını ümit ediyor, seçim çalışmalarında başarılar diliyorum…