Bu kapsamda eğitimci yazar Cengiz Azman, "2024 yılı en başarılı yazarlık okulu ve öğretmen yazarı" olarak ödüllendirildi.

Ödül töreni 25 Mayıs Cumartesi günü saat 13.00 te İstanbul Mihrabat Korusu'nda gerçekleştirildi.

Yoğun bir katılımın olduğu ödül töreninde Rize ve Çayelili hemşehrilerimiz Cengiz Azman’ı yalnız bırakmadı.

Törende ödül takdimi esnasında sahneye davet edilen eğitimci yazar Cengiz Azman, "Çayın ve yağmurun başkenti Rize'den, çay kokulu şehir Çayeli'nden size selam getirdim. Yazdığımız ve yayımlanan 14 kitabımızdan edindiğimiz deneyimlerimizi okumak ve yazmak iki güzel arkadaş anlayışıyla Çayeli Yazarlık Okulu'nda genç öğrencilerimizle paylaştık. Onların yetişmesi için Rize'mizin, Çayeli'mizin potansiyelini çok boyutlu olarak öğrencilerimize aktarmaya özen gösterdik.  Eğitim sürecinde öğrencilerimizle: yazarı, şairi, tv-radyo programcılarını, editörleri, genel yayın yönetmenlerini, akademisyenleri, eğitimcileri, gazeteci, gezgin ve entelektüel, alanının uzmanı insanları öğrencilerimizle yüzyüze ve uzaktan bağlantıyla buluşturduk. Bu projede bize destek veren Çayeli Kaymakamımıza, Çayeli Belediye Başkanımıza, Çayeli Milli Eğitim Müdürümüze, Çayeli Gençlik Merkezi Müdürümüze, Çayeli Dostluk Grubuna, Çayeli Kültür Platformuna, RİŞAYDER'e, sevgili öğrencilerime çok tesekkür ederim. Bizler Çayeli Yazarlık Okulunda öğrencilerimizle AŞURE kitabımıza emek verirken bir yandanda zihnimizin bir kenarında Filistinli-Gazzeli çocuklar vardı. Barış içinde bir dünya için hep birlikte dua ediyoruz. Bu kıymetli ödülü bize layık gören Altın Kalem Ödüllerine ayrıca teşekkür ediyorum." şeklinde duygu ve düşüncelerini ifade etti.

Tamamen gönüllülük esasıyla yürütülen Çayeli Yazarlık Okulu projesi, Çayeli Kaymakamlığı ve Çayeli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Çayeli Gençlik Merkezi Müdürlüğünde gerçekleştiriliyor.

Proje kapsamında gerçekleştirilen yazma uygulamalarından oluşan yüze yakın hikâye ve şiirden oluşan AŞURE isimli birde kitap hazırlandığı ve kitabın çok yakında kitapseverleri elinde olacağı öğrenildi.

Çayeli Yazarlık Okulunun yeni dönemde de eğitimlerine devam edeceği bildirildi.

Çayeli Yazarlık Okulu öğrencilerinin mezuniyet belgeler AŞURE isimli hikâye kitabının çıkmasıyla birlikte 3-7 Haziran haftasında düzenlenecek programla verileceği öğrenildi.

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU