Rize’nin Çayeli ilçesinde2021 yılında Şairler deresinde meydana gelen taşkın sonrası dere yatağında çalışma başlatıldı.

İlçe merkezinden geçen Şairler deresi için DSİ kalıcı çözümler üretmek için ıslah çalışması kapsamında dere üzerinde bulunan eski tip köprüler, sağanak yağışlarda dere sularının geçişini rahatlatacak, tıkanmaların önüne geçilecek köprülerle değiştiriliyor. 

DSİ, ilçe merkezinden geçen yaklaşık 50 yıllık 2 köprüyü yenilemeye hazırlanıyor. Eskipazar mahallesinde ilçenin trafik yükünü çeken gidiş geliş 2 köprü sökülerek yenilenecek. İlk etapta trafik akışını da engellememek için tek köprüde çalışma başlatıldı. Yıkım esnasında köprü tek tarflı olarak trafiğe kapatıldı. Bir süre içerisinde trafik akışı terminal yanındaki yeni yapılan köprü üzerinden sağlanacak. 

Trafik sorunu oluşmaması için tek tek yeniden yapılacak köprülerle Şairler Deresi üzerinden ilçede yaşanan su baskını ve sellerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Şifresiz Selçuk Sport Brugge-Fiorentina maçı canlı izle Taraftarium24 Brugge-Fiorentina maçını izle Kralbozguncu Şifresiz Selçuk Sport Brugge-Fiorentina maçı canlı izle Taraftarium24 Brugge-Fiorentina maçını izle Kralbozguncu


 

Kaynak: BÜŞRA BAYRAKTUTAN