Genç Düşünce Derneği'nin İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü destekli Çayeli Gençlik Atölyesi 3 projesi kapsamında RTEÜ Eğitim Fakültesi, Çayeli ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Çayeli Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve Çayeli Gençlik Merkezi İşbirliğiyle İlkokullar arası, Ortaokullar arası ve Liseler arası bilgi yarışmaları düzenlendi.

Dereceye girenlerin kupa ve alışveriş çekiyle ödüllendirildiği yarışmalarda birincilik mücadelesi son soruya kadar devam etti.

Tüm yarışmalarda birinciler ilk 15 sorudaki performansla belirlenirken ikinci ve üçüncülerin belirlenmesi yedek sorularla netlik kazandı.

Yarışmalarda derece elde eden okullar şu şekilde sıralandı;

İlkokullar arası bilgi yarışmasında birinci Fikri Keçeli İlkokulu (130 puan), ikinci 9 Mart İlkokulu (120+30 puan) ve üçüncü Hasan Yılmaz İlkokulu (120+20 puan) oldu.

Ortaokullar arası bilgi yarışmasında birinci Yamantürk Ortaokulu (110 puan), ikinci Madenli Ortaokulu (100 puan) ve üçüncü Şehit Muhammet Ambar İmam Hatip Ortoakulu (90+20) oldu.

Liseler arası bilgi yarışmasında birinci AHİ Denizcilik Meslek Lisesi (110 puan), ikinci Çayeli Anadolu Lisesi (100 puan) ve üçüncü AHNİ Anadolu Lisesi (90+20) oldu.

Yarışmalarda dereceye giren okulların ve jüri üyelerinin ödüllerini Çayeli Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, RTEÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Geçit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Şahin, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Muhammet Yılmaz, Çayeli Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Emre Çataklı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Adem Beldağ ve Fakülte Sekreteri Hasan Avcı'lar tarafından verildi.

2022-2023 eğitim öğretim yılında düzenlenen yarışmalarla birlikte Genç Düşünce Derneği'nin organizasyonluğunda iş birliği yapılan kurumlarla birlikte düzenlenen 18 bilgi yarışması şaibelerden uzak bir şekilde başarıyla tamamlandı.

Haber: Büşra Bayraktutan

Editör: EDİTÖR - 1